Κοινωνία

Μήνυμα ευθύνης και λογικής από τον Μητροπολίτη Δράμας

Μήνυμα ευθύνης και λογικής προσπάθησε να περάσει στον κόσμο ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος με τη δημοσιοποίηση του εμβολιασμού του ενώ παράλληλα με δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατήγγειλε την στάση 4-5 ιερέων της Μητρόπολης Δράμας, οι οποίοι – όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Δράμας – θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες του για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.

Μάλιστα δεν έκρυψε την πρόθεση του να επισκεφτεί  την Εισαγγελία Δράμας το προσεχές διάστημα, για να δώσει  τη μαρτυρία του, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα.

Οι πλειοψηφία των Δραμινών, «χειροκρότησε» την κίνηση του Μητροπολίτη Δράμας, κρίνοντας την ορθή και επιβεβλημένη. Όμως υπήρξε και μια μερίδα πιστών, που με αναρτήσεις στα social media κατηγόρησε τον Μητροπολίτη για πρόθεση διωγμού των ιερέων που δεν υπάκουσαν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Μητροπολίτης Δράμας: τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου:

«Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω τη λήψη του εμβολίου μου. Όμως θεώρησα ως Ποιμενάρχης αυτής της μαρτυρικής επαρχίας ότι έχω πλέον υποχρέωση να το κάνω, γιατί πρέπει να δίδουμε το μήνυμα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, της οποίας πανδημίας οι συνέπειες ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για τη Δράμα και την περιοχή μας.

Ανταρσία 4-5 Ιερέων της Μητρόπολης Δράμας

Και διότι είχα μια στενάχωρη εμπειρία το Πάσχα με την ανταρσία 4-5 Ιερέων μου, οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.

Δεν είναι δουλειά των ιερωμένων, να ασχολούνται με ιατρικά ζητήματα

Θεωρώ ότι κάποιοι το κάναν τελείως υποκριτικά. Διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα.

Μητροπολίτης Δράμας: Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα

Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και την Εισαγγελία της Δράμας να δώσω και τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου. Γιατί έτσι όπως είπαμε θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε εκκλησίες εμβολιασμένων, εκκλησίες μη εμβολιασμένων, εκκλησίες μασκοφόρων ή εκκλησίες μη μασκοφόρων.

Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα, να αποδίδουμε τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς. Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιοποιώ τη σημερινή μου προσέλευση στο Νοσοκομείο Δράμας για να λάβω το εμβόλιο».