Πολιτισμός

«Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής Ιστορίας» το βιβλίο του Σ. Παναγιωτίδη, στη Δράμα

Οι Σπαρτιάτες πετούσαν παιδιά στον Καιάδα; Το Κρυφό Σχολειό υπήρξε ποτέ ή όχι;

Ο  χορός του Ζαλόγγου είναι θρύλος ή ιστορικό γεγονός; Ο Καζαντζάκης αφορίστηκε ή όχι;

Δεκάδες αφηγήσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε, μύθοι και ιστορίες στις οποίες δίνει ουσιαστικές απαντήσεις, το βιβλίο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Σταύρου Παναγιωτίδη «Μύθοι, Παρεξηγήσεις και Άβολες Αλήθειες της Ελληνικής Ιστορίας. Μικρές αφηγήσεις για γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε αλλά ποτέ δε συνέβησαν», το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου, στη Δράμα.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο καφέ «Παλιό Ρολόι»  και την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φιλολόγων Δράμας, το Βιβλιοπωλείο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ και οι εκδόσεις Κέδρος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του Συλλόγου Θάνος Βάλλας, ενώ για το βιβλίο μίλησαν  ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μουράτης Κοροσιάδης, και ο συγγραφέας.

Αριστερά, ο Συγγραφέας Σταύρος Παναγιωτίδης, στο κέντρο, ο γραμματέας του Συλλόγου Θάνος Βάλλας και δεξιά στη φωτογραφία  ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μουράτης Κοροσιάδης.

Τί αναφέρει για το βιβλίο ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μουράτης Κοροσιάδης

Ο συγγραφέας Σταύρος Παναγιωτίδης

O Σταύρος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδακτορικό στην Ιστορία. Είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Επιστημονικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού Hot Doc History.

Ο συγγραφέας υπογράφει βιβλία του

Ο συγγραφέας Σταύρος Παναγιωτίδης, για το βιβλίο του

Έχει συγγράψει τον τόμο «Ιωάννης Καποδίστριας – Η προσωπικότητα και η διακυβέρνησή του», στη σειρά Η απελευθέρωση ενός έθνους – Από την επανάσταση των Ελλήνων στην ίδρυση του ελληνικού κράτους (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν το μυθιστόρημά του «Το κουρασμένο μέλι» (2018) και η μελέτη του «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής Ιστορίας» (2023).

Ο γραμματέας του Συλλόγου  Φιλολόγων Δράμας, Θάνος Βάλλας, μιλά για το βιβλίο και την παρουσίαση του στη Δράμα