Υγεία

Ομιλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος

Σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19:00 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, πραγματοποιήθηκε ομιλία με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, για τους κινδύνους με τον εθισμό του καπνίσματος, αλλά και την απεξάρτηση.
Η ομιλία έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου και τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας <<ΔΡΑΣΗ>>, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια ΑΜΘ, το.Δήμο Δράμας και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας.
Ομιλητές ήταν ο κ.Κωνσταντίνος Βλάχος, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος  Κ.Π. “ΔΡΑΣΗ”, ο κ.Ανέστης Τερζόπουλος, Γενικός Οικογενειακός γιατρός και η κ.Μαγδαληνή Κουτρουλά Πνευμονολόγος-Επικουρικός Ιατρός Γ.Ν.Δράμας.
Όπως δήλωσε ο κ.Βλάχος στον alpha-news.gr το ποσοστό των καπνιστών στη χώρα μας είναι σταθερό εδώ και αρκετά χρόνια και δεν έχει μειωθεί, αλλά πρέπει να μας τρομάζουν τα νούμερα, καθώς 8.000.000 του παγκόσμιου πληθυσμού πεθαίνει το χρόνο απο τις επιπτώσεις του καπνίσματος, που αντιστοιχούν σε 22.000 θανάτους την ημέρα.
Επίσης τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως το 50% των καπνιστών, έχει κάνει απόπειρα διακοπης του καπνίσματος, έστω για μία φορα.