Πολιτισμός

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολωνός ‬σκηνοθέτης Παβλικόφσκι στο Φεστιβάλ Δράμας

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι, θα είναι μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του διεθνούς τμήματος του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

O διεθνούς φήμης σκηνοθέτης θα συμμετάσχει σε μια ανοιχτή συζήτηση για την τελευταία του ταινία «Ψυχρός πόλεμος».

Την συζήτηση στη Δράμα, θα συντονίσει η κινηματογραφοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου.

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Δράμας φιλοξενεί το εν λόγω εγχείρημα με στόχο να αναδείξει την ψυχοθεραπευτική επίδραση που μπορεί να ασκήσει ένα κινηματογραφικό έργο στον θεατή.

Ο Πάβελ Παβλικόφσκι θα έχει μαζί του στην κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού, την ηθοποιό Θέμιδα Μπαζάκα, τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, την συγγραφέα Λένα Διβάνη και τον σκηνοθέτη Στέργιο Πάσχο.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός, κέρδισε για την ταινία του “Ida”, το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2015, πέντε βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένα βραβείο BAFTA κι ένα Γκόγια.

 

Η ταινία του “Ψυχρός Πόλεμος”, έκανε πρεμιέρα στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Καννών το 2018, όπου και έλαβε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Μεταξύ άλλων απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ (καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης φωτογραφίας).