Κοινωνία

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Δράμα

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση της Δράμας, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Ο εξαιρετικός καιρός έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες Δραμινούς να προσέλθουν στην οδό Εθνικής Αμύνης και να χειροκροτήσουν  μαθητές και μαθήτριες, μέλη συλλόγων και φορέων και φυσικά τους στρατευμένους νέους μας.

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Μπλούχος Κωνσταντίνος ενώ παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις που τελέστηκαν με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

Η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αλλά και η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων,  στο  άγαλμα της Ελευθερίας, τελέστηκαν προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης Μπλούχος Κωνσταντίνος αναφέρει για την ημέρα:

Η ύψιστη στιγμή φιλοπατρίας εκδηλώθηκε από εκείνη τη γενιά των ανθρώπων, που χώθηκαν μέσα στη λάσπη και το χιόνι και συνάμα χώθηκαν στην κόλαση του μετώπου, για να σώσουν μια πατρίδα, να πολεμήσουν ώστε αυτή η πατρίδα να είναι λεύτερη, να μην γίνει προτεκτοράτο ή σκλαβοπάζαρο κανενός.

Ως βουλευτής, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αλλά και ως απλός πολίτης, εύχομαι ολόψυχα, μέρες σαν κι αυτή, να αξιωνόμαστε να έχουμε στο νου μας και να μιλάμε για αυτή τη φιλοπατρία.

Να εκδηλώνουμε, όπως έλεγε ο Ελύτης, την εθνική μας φιλαυτία, μέσα από την αίσθηση του ιερού απέναντι στα σύμβολα της σημαίας, του εθνικού ύμνου, των παρελάσεων τα οποία να μας επαναφέρουν την αγάπη στον τόπο, την αγάπη στη μνήμη, στην ιστορία, στη γλώσσα και στον πολιτισμό μας.

Χρόνια πολλά πατριώτες και πατριώτισσες.