Κοινωνία

Πέντε κλίνες με τους αναπνευστήρες τους, στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας, δωρεά της ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ

Πέντε υπερσύγχρονες κλίνες με τους αναπνευστήρες τους, για την μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Δράμας, δώρισε η εταιρία ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ, αξίας 250.000.

Με αυτή την αύξηση (+71%) το νοσοκομείο Δράμας έχει τώρα το Ευρωπαϊκό στάνταρτ που είναι 12 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Την ανακοίνωση έκανε η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 

Η ανάρτηση της κας Καρατζόγλου:

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ!!!

Ευχαριστούμε θερμά για την κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά, την εταιρία ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ που δώρισε πέντε υπερσύγχρονες κλίνες με τους αναπνευστήρες τους για την μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αξίας 250.000 €.

Ήρθαν και εγκαταστάθηκαν, εκπαιδεύτηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της ΜΕΘ και πήραμε την εντολή από την 4ηΥΠΕ για την ανάπτυξή τους ώστε οι 7 κλίνες που υπήρχαν, να γίνουν 12.

Το Υπουργείο Υγείας μας έστειλε 5 monitors με την κονσόλα παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και τάχιστα (σε μόλις 2 μέρες) έγινε η πλήρης εγκατάσταση όλου του συγκροτήματος. Ταυτόχρονα έγινε και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Έτσι από σήμερα 12 κλίνες ΜΕΘ είναι στην υπηρεσία των Δραμινών.

Με αυτή την αύξηση (+71%) έχουμε τώρα το Ευρωπαϊκό στάνταρτ που είναι 12 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτριο, την υπεύθυνη του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδας κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου -Λακασά, τον άοκνο συμπαραστάτη μας και αρωγό του νοσοκομείου Δράμας κ. Μπλούχο Κωνσταντίνο, τους γιατρούς και νοσηλευτές της ΜΕΘ, τους υπεύθυνους γιατρούς και νοσηλευτές του αναισθησιολογικού τμήματος και των χειρουργείων για την παραχώρηση του χώρου ανάνηψης όπου αναπτύχθηκαν οι νέες κλίνες και την μετακόμισή τμημάτων σε άλλους χώρους, την Τεχνική Υπηρεσία, και τα Τμήματα Βιοϊατρικής, Πληροφορικής, Προμηθειών και Ιματισμού-Καθαριότητας για τις άμεσες και συγκροτημένες ενέργειές τους.

Τα θεαματικά αποτελέσματα καθορίζουν την αξία της ομαδικής εργασίας!