Κοινωνία

“Παλατάκι” της Δράμας: ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του

Η οικία Παμπούκα στην οδό Περδίκα, γνωστή ως “Παλατάκι” της Δράμας φένεται οτι τελικά θα γλυτώσει απο τη φθορά του χρόνου και θα συνεχίσει να κοσμεί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, την πόλη της Δράμας. Με ανακοίνωση του ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ενημερώνει του Δραμινούς οτι σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διάσωσης και αποκατάστασης του πανέμορφου κτιρίου.
Και στην περίπτωση αυτή, βασικός πρωταγωνιστής των κινήσεων που γίνοντε είναι ο ένας εκ των δύο μεγάλων ευεργετών της Δράμας: ο Αρης Θεοδωρίδης μέσα απο την ΑΜΚΕ Κύκλωψ.
Μάλιστα πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης, ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο πρόεδρος της RayCap κ. Κωνσταντίνος Αποστολίδης εκπροσωπώντας τον κ. Θεοδωρίδη.
Κωνσταντίνος Μπλούχος:Ανοίγει  ο δρόμος για την αξιοποίηση ενός ακόμη μνημειακού ακινήτου της πόλης μας
Ο βουλευτής κ. Μπλούχος δήλωσε για την συγκεκριμένη εξέλιξη: «Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την αποκατάσταση και αξιοποίηση ενός ακόμη μνημειακού ακινήτου της πόλης μας. Διάσωση και αποκατάσταση που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΥΚΛΩΨ».
Θέλω να εκφράσω δημόσια την χαρά μου και το ευχαριστώ στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη δια του οποίου, ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το μέγεθος της ευαισθησίας αυτής της κυβέρνησης για τη διάσωση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς! Της σύγχρονης, των νεότερων χρόνων.
Οφείλω πολλές ευχαριστίες στους Ευπατρίδες μας, τους ιδιώτες συμπολίτες μας, οι οποίοι φροντίζουν πάντοτε με το περίσσευμα της καρδιάς τους, να δωρηθούν προς το κοινωνικό σύνολο θησαυρίσματα της επιτυχούς τους επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιδεικνύοντας την μέγιστη κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη και αφοσίωσή τους στη Δράμα.
Εν προκειμένω, ο κ. Άρης Θεοδωρίδης και η ΑΜΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ», πέραν των όσων έχουν προσφέρει ως τώρα στη Δράμα, θα φροντίσουν και το «Παλατάκι» της οδού Περδίκα, ώστε να συνεχίσει να αναπνέει και να ζει, προσδίδοντας αρχιτεκτονική και μνημειακή ταυτότητα στην πόλη μας.
Τόσο ο κ. Θεοδωρίδης της ΑΜΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ», όσο και ο κ. Αποστολίδης της Raycap A.E. συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης, ώστε να φτάσουμε στο ευτυχές