Υγεία

Παρέμβαση των σωματείων του νοσοκομείου Δράμας στο θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών

Τα σωματεία εργαζομένων και νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Δράμας με κοινή ανακοίνωση τους στον τύπο, παρεμβαίνουν ουσιαστικά, σε ένα σοβαρό θέμα της τοπικής κοινωνίας, ξεπερνώντας τα ειωθότα όσον αφορά την μέχρι σήμερα μονοσήμαντη – στενά συνδικαλιστική – δράση τους.

Παρεμβαίνουν στο θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών στον δήμο Δράμας και ζητούν από τη δημοτική αρχή, ευθέως, την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Αν και τέτοιας μορφής παρεμβατικές κινήσεις ξενίζουν – λόγω της μέχρι τώρα περιορισμένης δράσης των σωματείων και συλλόγων της Δράμας σε θέματα αποκλειστικά και μόνο συντεχνιακού – συνδικαλιστικού προσανατολισμού – δεν πρέπει να παρερμηνεύονται ή να αποδίδονται σε πολιτικές και  άλλες σκοπιμότητες, αφού λαμβάνονται στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης που οφείλουν να έχουν σωματεία και σύλλογοι στην κοινωνία.

Ο διευρυμένος ρόλος και λόγος των οργανώσεων σε μια κοινωνία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου σε ζητήματα σημαντικά, αρκεί βεβαίως, να έχει συνέπεια και …συνέχεια.

Άρης Γκέρτας

 

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων του Νοσοκομείου Δράμας

“Η Δημοτική αρχή του Δράμας αποφάσισε να δώσει εορταστικό “δωράκι” στο Δραμινό λαό αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη κατά 26,5%, αντί να τα μειώσει ως όφειλε, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Λες και δεν έφτανε η κρατική φοροληστεία, οι μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρονιά ξεπερνώντας το 40% , η καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων μας , τα χρέη, οι κατασχέσεις, οι διακοπές ρεύματος, και η ΄΄απογύμνωση΄΄ της υγεία, με το Νοσοκομείο μας να λειτουργεί με το 50% των προβλεπόμενων γιατρών, με δεκάδες κενά σε νοσηλευτικό παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό , με μειωμένη χρηματοδότηση στο νοσοκομείο μας.

Έρχεται να προσθέσει και αυτός το λιθαράκι του στη χρεοκοπία των δραμινών πολιτών. Την ίδια ώρα μάλιστα, εξαιρεί και απαλλάσσει τις μεγάλες επιχειρήσεις από το να πληρώνουν με τον ίδιο συντελεστή που πληρώνει ο αυτοαπασχολούμενος ΄΄γονατίζοντάς΄΄ τον ακόμη περισσότερο.

Το Σωματείο Εργαζόμενων Γ.Ν. Δράμας και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας θέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο αιτήματα για την ανακούφιση των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και ζητά να αποσυρθεί το μέτρο που μόλις πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε για αύξηση των δημοτικών τελών.

Αντ’ αυτού διεκδικούμε να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη σε απλήρωτους, ανέργους, απόρους, ΑΜΕΑ, σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχοι πολύτεκνους και σε όλες τις κατηγορίες πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Επιπλέον, αιτούμαστε να υπάρξει μείωση, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο και στο Νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τον δραμινό λαό να κάνει υπόθεσή του τις διεκδικήσεις αυτές και να οργανώσουμε τον αγώνα βάζοντας μπροστά τις ανάγκες όλων! Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας!”

Να πάρουν πίσω την αύξηση των δημοτικών τελών.

Όχι άλλα χαράτσια στου λαού τις πλάτες