Κοινωνία

Παρανέστι Δράμας: Δικογραφία σε βάρος αστυνομικών για κακοποίηση υπό κράτηση μεταναστών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, η καταγγελία για ξυλοδαρμό μεταναστών στο Παρανέστι από αστυνομικούς, όχι μόνο είναι βάσιμη αλλά ήδη βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης, η δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, που φέρεται πως άσκησαν βία σε 7 μετανάστες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ «Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία,  σχετικά με τη καταγγελία για ξυλοδαρμό μεταναστών με γκλομπ στο κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας. Σύμφωνα με πληροφορίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, ενώ τα θύματα κατονόμασαν και τον αξιωματικό που έδωσε εντολή για άσκηση βίας».

Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διερεύνησε τις καταγγελίες για βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος επτά μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Παρανέστι της Δράμας.

Σχετικές φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν τέσσερις αστυνομικοί που φέρεται να χτύπησαν τους μετανάστες οι οποίοι διαμαρτύρονταν στις 25 Ιανουαρίου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι , έχοντας συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης.

Ιατροδικαστής εξέτασε τους επτά και παρ’ όλο που είχαν περάσει αρκετές ημέρες, εντόπισε σημάδια ξυλοδαρμού.

Πηγή: ΕΡΤ1 -Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης