Πολιτισμός

Πορεία διαμαρτυρίας στη Δράμα κατά της βίας των γυναικών – Στα μαύρα, με κόκκινη ταινία στο … στόμα

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών θα πραγματοποιηθούν στη Δράμα διήμερες εκδηλώσεις “VIA DRAMA” ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού από την Ένωση Κυριών Δράμας, με την συμμετοχή μαθητών και σπουδαστών.

 Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη – Όλοι οι συμμετέχοντες θα φορούν μαύρα ρούχα με μία συμβολική κόκκινη ταινία στο στόμα

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία τον Δήμο Δράμας. Στην πορεία θα συμμετέχουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σπουδαστές, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. Όλοι οι συμμετέχοντες θα φορούν μαύρα ρούχα, ενώ στο στόμα θα έχουν μία συμβολική κόκκινη ταινία, στη μνήμη των θυμάτων της γυναικοκτονίας.

Ταυτόχρονα οι μαθητές θα μοιράζουν πορτοκαλί κορδελάκια στον κόσμο τα οποία θα δηλώνουν την συμπαράσταση στα θύματα της έμφυλης βίας.

Με πορτοκαλί χρώμα το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας

Η πορεία θα τερματίσει στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας (Βενιζέλου 114) το οποίο κατά τις βραδινές ώρες θα φωτιστεί πορτοκαλί (το χρώμα που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ), ενώ στις βιτρίνες του κτιρίου επί της Βενιζέλου θα τοποθετηθούν φωτογραφίες κακοποιημένων γυναικών τις οποίες έφτιαξαν τα παιδιά και οι καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου.

Στις 24 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο με εισηγήσεις όσο και με παρουσιάσεις βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές και καθηγητές.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Ένωση Κυριών Δράμας- Σ.Α.Φ. -φορέας υλοποίησης – με την συνδιοργάνωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Δράμας, τον Δήμο Δράμας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1 ο Επαγγελματικό Λύκειο Δράμας.