Κοινωνία

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τον Κάθετο Άξονα Δράμας – Αμφίπολης

Ενα όνειρο των Δραμινών παίρνει σάρκα και οστά. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την κατασκευή του οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης έγινε.

Υπεγράφη η προκήρυξη του διαγωνισμού για πέντε (5) έργα ΣΔΙΤ μεταξύ των οποίων και αυτό του Κάθετου Άξονα Δράμας Αμφίπολης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της αναβάθμισης της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, είτε με αποκατάσταση και διαπλάτυνση τμημάτων της υπάρχουσας οδού είτε με κατασκευή εντελώς νέων τμημάτων κατά μήκος του τμήματος από Παλαιοκώμη σε Μαυρολεύκη, και από Μαυρολεύκη σε Δράμα συνολικού μήκους 43 χλμ.

Ο χρόνος διαδρομής θα μειωθεί κατά 30 περίπου λεπτά

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200,4 εκ. €, ενώ με τον αναβαθμισμένο οδικό άξονα, ο χρόνος διαδρομής αναμένεται να μειωθεί σημαντικά κατά 30 περίπου λεπτά για τα επιβατικά και κατά 45 περίπου λεπτά για τα βαρέα οχήματα.

Απο την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις Σέρρες

Κωνσταντίνος Μπλούχος: Τα όνειρα, παίρνουν εκδίκηση… Σιγά σιγά! 

Με την ανακοίνωση του διαγωνισμού, ο βουλευτής Δράμας – Νέα Δημοκρατία  κ. Κωνσταντίνος Δ.  Μπλούχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου. Είμαστε ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην έναρξη της υλοποίησης του πολυπόθητου οδικού άξονα της Δράμας προς την Εγνατία Οδό.

Το έργο χρονίζει, αλλά όλα δείχνουν ότι η τεράστια περίοδος που ήταν γεμάτη με υποσχέσεις επί υποσχέσεων, αναβολές, πικρίες, παράπονα, αγανάκτηση για την γραφειοκρατία, παρέρχεται.

Το λέω και το ξαναλέω, ότι ως νέος βουλευτής, κάνω έναν προσωπικό αγώνα να βοηθήσω στην παράκαμψη όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων και όλων των παραγόντων που κωλυσιεργούν τα πολύτιμα και τα αναγκαία για τον τόπο μας.

Τα όνειρα όμως, παίρνουν εκδίκηση… Σιγά σιγά!

Θυμίζω σε όλες και όλους τις/τους συμπολίτες μου: Δεν είναι ο βουλευτής που κάνει ένα έργο. Είναι η κυβέρνηση, εν προκειμένω η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση των έργων και όχι των κενολογιών.

Να τονίσω ακόμη ότι, εγώ, ως ένας κρίκος της αλυσίδας των Δραμινών Πολιτών συνεχίζω να αγωνίζομαι όπως και πολλοί απ’ αυτούς που προηγήθηκαν εμού, για να κάνουμε τον τόπο μας ομορφότερο και καλύτερο.

Η Δράμα μας είναι ο στόχος και η προτεραιότητά μας. Βήμα-βήμα πορευόμαστε μπροστά, όλες και όλοι μαζί! Ευχαριστώ από καρδιάς την κυβέρνησή μας για την διαρκή της έγνοια για την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Και για την καθημερινή αναίρεση των αμφισβητήσεων προς τον πολιτικό κόσμο ότι «όλοι λένε ψέματα». Να λοιπόν που κάποιοι δεν λέμε ψέματα. Και δεν το βάζουμε κάτω!»