Πολιτισμός

Σεμινάριο κατασκευής ηλιακών ρολογιών στο Νικηφόρο

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο κατασκευής ηλιακών ρολογιών για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου.

Διοργανώνεται από την IAU OAE National Astronomy Education Coordinator Team for Greece και το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος».

Στόχος του είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην κατασκευή ηλιακών ρολογιών τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, με παροχή θεωρητικών γνώσεων και πραγματοποίηση εργαστηρίου αντίστοιχα ενώ σκοπός του, η αποκτηθείσα θεωρητική και πρακτική γνώση να μεταφερθεί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές να εμπλακούν στην κατασκευή ηλιακών ρολογιών στις σχολικές τους μονάδες.

Η τελική κατασκευή, εκτός του ότι θα αποτελεί ένα όμορφο στολίδι στο προαύλιο του σχολείου, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι περιορισμένος ενώ δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2023 στο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXAYFzzGcuLovmvJZo34C2sp1I1XBAWLZwNYF5Yd_jcL5wqQ/viewform