Κοινωνία

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Δράμας το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου μέχρι αύριο Τρίτη 3 Μαΐου, όταν και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, βρίσκεται το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, ο οποίος εκδήμησε τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Μαΐου μετά από έμφραγμα που υπέστη. Από την πρώτη στιγμή πλήθος πιστών συρρέουν στον Ναό για να αποχαιρετήσουν τον πνευματικό πατέρα της Δράμας.

Την Τρίτη 2 Μαΐου, περίπου στις 6 το απόγευμα, το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου έφτασε στο Επισκοπείο της Δράμας.

Από τη Θεσσαλονίκη το συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ στη Δράμα το υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος έχει οριστεί ως Τοποτηρητής στην χηρεύουσα Ιερά Μητρόπολη Δράμας, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεόλογος.

Επίσης, στο Επισκοπείο ανέμεναν το σκήνωμα η οικογένεια του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου και ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.

Σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου από τις 9 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα στον Ναό θα τελεστεί αγρυπνία και αύριο το πρωί της Τρίτης 3 Μαΐου θεία λειτουργία.

Ο Ναός θα είναι ανοιχτός συνεχώς για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 17.30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, προέξαρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Τοποτηρητής της Ι.Μ. Δράμας, κ. Παντελεήμων, καθώς και εκπρόσωπος του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας. Η ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου θα τελεστεί στην Ιερή Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα.

Πηγή:  ergasia-press.gr

Φωτο: Σπύρος Λάτσας