Πολιτισμός

Στην Δράμα, η Πρέσβης, ο Πρόξενος της Νορβηγίας και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Στην Δράμα θα βρεθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2024, η Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, ο Πρόξενος Νορβηγίας στη Θεσσαλονίκη και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη

για την Τελετή Λήξης του έργου «Το Mobile School Ταξιδεύει» καλεσμένοι της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Η Τελετή Λήξης του έργου που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας θα γίνει στις 11.30 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Α.Ε. Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Lajla Brandt Jakhelln, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη Αθηνά Δεσύπρη, ο Πρόξενος της Νορβηγίας στην Θεσσαλονίκη Γιάννης Ακκάς και η Programme Officer Active citizens fund  Greece Κατερίνα Γούλα.

H Α.Ε. Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Lajla Brandt Jakhelln
H Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη Αθηνά Δεσύπρη

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις 3 φορές την εβδομάδα στον οικισμό της Φιλίππου

Κατά τα άλλα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις 3 φορές την εβδομάδα στον οικισμό της Φιλίππου, ώστε τα παιδιά που ξεκίνησαν το σχολείο να λαμβάνουν μία επιπλέον βοήθεια προετοιμασίας στα μαθήματα της επόμενης ημέρας καθώς και δύο παρεμβάσεις τον μήνα στο Χρυσοχώρι Καβάλας και μία στην πόλης της Ξάνθης.

Σε Καβάλα και Ξάνθη τα παιδιά Ρομά απασχολούνται δημιουργικά με τα panels του mobile μαθαίνοντας ταυτόχρονα μαθηματικά, ορθογραφία, γεωγραφία και άλλα.

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο έλαβε νέα εννεάμηνη παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2024 αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2023.

Ένας από τους στόχους είναι να πείσει περισσότερα παιδιά Ρομά στον καταυλισμό Φιλίππου να πάνε στο σχολείο και να συνεχίσουν την φοίτησή τους.

Για τον λόγο αυτό η ομάδα του έργου πραγματοποιεί «Κοινωνικό Φροντιστήριο» στον οικισμό της Φιλίππου τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθώντας τα παιδιά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων.