Πολιτική

Στη βουλή απο τον Α. Νικολαϊδη οι ζημιές των πατατοκαλλιεργητών Νευροκοπίου – Άρνηση αποζημιώσεων

Ο Βουλευτής Δράμας Αναστάσιος Νικολαΐδης έθεσε στη Βουλή το ζήτημα των εκτεταμένων ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές πατάτας στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων κατά την περίοδο της σποράς.

Όπως ενημερώνει, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, αποδέχτηκε τα τεράστια προβλήματα των πατατοπαραγωγών αλλά αρνήθηκε τις αποζημιώσεις.

O Υφυπουργός αναγνώρισε πως όντως υπήρξε καθυστέρηση στη φύτευση της πατάτας λόγω των υπερβολικών βροχοπτώσεων και παραδέχτηκε ότι η μείωση της παραγωγής είναι υπαρκτή.

Ο κ. Σταμενίτης αρκέστηκε μόνο στην παραδοχή ότι παρακολουθείται η εξέλιξη των καλλιεργειών μέσα από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και δεν προχώρησε στην ανακοίνωση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των πατατοκαλλιεργητών, επικαλούμενος το θεσμικό πλαίσιο.

Αντίθετα, παρέπεμψε τυχόν ενίσχυσή τους στο μέλλον, μέσω εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων, όταν το πρόβλημα επιβίωσης είναι άμεσο και η αντιμετώπισή του δεν επιδέχεται οποιαδήποτε καθυστέρηση.

Α. Νικολαίδης: Ο υφυπουργός αποδέχτηκε τα τεράστια προβλήματα των πατατοπαραγωγών του Λεκανοπεδίου του Κ. Νευροκοπίου, αλλά αρνήθηκε τις αποζημιώσεις το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε δήλωσή του μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής: «Όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου στον Νομό Δράμας θα αναδεικνύονται σε κάθε επίπεδο και θα ασκείται η ανάλογη πίεση για την εξεύρεση λύσεων.

Δυστυχώς τα μέλη της κυβέρνησης και εν προκειμένω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και ενασχόλησης με τη γεωργία και την κτηνοτροφία που επικρατούν στην ακριτική και ορεινή περιοχή μας. Οφείλουμε ως εκπρόσωποι του Νομού Δράμας να επισημαίνουμε ακόμη και τα αυτονόητα και να αγωνιστούμε για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του τόπου μας».