Κοινωνία

Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Δράμας

Σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου καλούν τους Δραμινούς πολίτες, τα τρία σωματεία εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας.

Βασικό αίτημα: να ενισχυθούν όλες οι μονάδες του και να αρθούν οι αναστολές των εργαζομένων, προκειμένου να συνεχίσει το νοσοκομείο Δράμας, τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην γεμάτη αγωνία ανακοίνωση τους “αυτή τη στιγμή η λειτουργία του, κρίνεται από οριακή έως επισφαλής, ενώ σενάρια αναφέρουν ως πιθανό το κλείσιμο του ΓΝ Δράμας ή την συνένωση του με νοσοκομεία όμορων νομών”.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Δράμας

Δελτίο τύπου

Είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και στην τοπική κοινωνία της περιφέρειας Δράμας, από την έναρξη της πανδημίας, ότι το ΓΝ Δράμας είναι ένα τραγικά υποστελεχωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, που βιώνει την τελευταία δεκαετία μια σταδιακή αλλά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του.

Οι  υγειονομικοί από την πρώτη στιγμή  τονίσαμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, εμβολιαστήκαμε δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες και μάλιστα  σε ποσοστά μεγαλύτερα από κάθε άλλο εργασιακό κλάδο. Τα ποσοστά εμβολιασμού πλέον αγγίζουν το 95% στους γιατρούς και >90% στους νοσηλευτές. Οι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους έχουν ήδη νοσήσει  και όλοι υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ πριν προσέλθουν στην εργασία

Σενάρια για πιθανό κλείσιμο του Νοσοκομείου Δράμας ή την συνένωση με νοσοκομεία όμορων νομών

Η εφαρμογή του οριζόντιου μέτρου της αναστολής εργασίας οδήγησε σε περαιτέρω αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η λειτουργία του να κρίνεται από οριακή έως επισφαλής, ενώ σενάρια αναφέρουν ως πιθανό το κλείσιμο του ΓΝ Δράμας ή την συνένωση του με νοσοκομεία όμορων νομών.

Εμείς ως εργαζόμενοι, εδώ και 1,5 χρόνο δουλεύουμε ασταμάτητα, σε επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με αναστολή αδειών και με πλήρη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση.

Παράλληλα όμως κάτω από τις μάσκες μας έχουμε φωνή και από την πρώτη στιγμή έχουμε αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου μας στην περίοδο της πανδημίας .

Να αρθούν όλες οι αναστολές και να επιστρέψει το προσωπικό στο Νοσοκομείο

Λέμε ΟΧΙ στον διαχωρισμό των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των διατάξεων που, με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό, οδηγούν σε ποινές, στέρηση μισθού και αναστολές. Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.

Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. ΕΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Εδώ & τώρα να αρθούν όλες οι αναστολές και να επιστρέψει το προσωπικό στο Νοσοκομείο!

Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος! Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά!

Με αλληλεγγύη – δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς αλλά και στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, φορείς, σωματεία,

τον λαό της περιοχής  μας να διεκδικήσουμε:

Ανοιχτά Νοσοκομεία, πλήρως στελεχωμένα.

Δευτέρα 13/9 19:00 κεντρική πλατεία Δράμας

Προσυγκέντρωση των συναδέλφων στην πύλη του Νοσοκομείου  και πορεία 18:00μμ