Πολιτική

Συνάντηση Δημάρχου Δράμας – Παπαθανάση: Αισιόδοξα νέα για το δρόμο Δράμα-Αμφίπολη

Αισιόδοξα νέα για την εξέλιξη του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης έφερε από την Αθήνα ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση.

Το έργο βρίσκεται βρίσκεται πλέον στην τρίτη φάση διεξαγωγής ΣΔΙΤ και μάλιστα πρόκειται για το τελευταίο έργο που εντάσσεται στη ΣΔΙΤ.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη

Ο κ. Παπαθανάσης δεσμεύθηκε ότι σε κάθε περίπτωση ο δρόμος θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν.

Μάλιστα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το θέμα παρακολουθείται στενά, ενώ η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Παπαθανάσης για ΒΑΑ: οι συνθήκες είναι δύσκολες για το κράτος

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παπαθανάση και για την χρηματοδότηση του ΒΑΑ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, θέμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός συμφώνησε στη σημασία του έργου, μετά και από τη σχετική παρουσίαση που έγινε από το Δήμαρχο και η οποία τον εξέπληξε ευχάριστα. Δεσμεύθηκε δε, ότι θα εργαστεί προς επίρρωση της ανάγκης χρηματοδότησης του έργου, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες για το κράτος.