Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ: Περί της εξαγγελίας δημοπράτησης του δρόμου Μαυρολεύκη-Παλαιοκώμη

«Στημένη διαδικασία, που ευτελίζει τον θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας την διαδικασία της συζήτησης επερώτησης του βουλευτή Δράμας ΝΔ Κωνσταντίνου Μπλούχου για το θέμα της εξέλιξης στην υπόθεση του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης.

Σε ανακοίνωση της, αναφέρει εκτός των άλλων, ότι στην ουσία δεν προέκυψε κανένα πραγματικό αποτέλεσμα, καμία δέσμευση χρονική και φυσικά καμία πηγή χρηματοδότησης δεν αναφέρθηκε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

Περί της εξαγγελίας δημοπράτησης του δρόμου Μαυρολεύκη-Παλαιοκώμη

 Για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής υποσχέθηκε δημοπράτηση μέρους του δρόμου Δράμα-Αμφίπολη (Από Μαυρολεύκη ως Παλαιοκώμη). Αυτό συνέβη στην απάντηση που έδωσε στην πρώτη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπλούχος μετά από σχεδόν 20 μήνες βουλευτικής θητείας. Στην απάντησή του αυτή τη φορά δεν έβαλε ακριβή ημερομηνία δημοπράτησης, όπως είχε κάνει πέρυσι, όταν με δηλώσεις του είχε υποσχεθεί ότι αυτό θα συνέβαινε το Σεπτέμβρη του 2020.

Στη συζήτηση στη Βουλή για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε ψευδώς από τον κ. Μπλούχο ότι δεν υπήρχαν μελέτες, όταν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δράμας  και στέλεχος της ΝΔ κ. Πατακάκης μιλούσε για ωριμότητα των μελετών στο 95%  για το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.

Σε μία στημένη διαδικασία λοιπόν, που ευτελίζει τον θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, βουλευτής και υπουργός αυτοθαυμάστηκαν για την συλλογική αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης τους και για την ατομική ικανότητα τους!

Πραγματικό όμως αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Καμία δέσμευση χρονική και φυσικά καμία πηγή χρηματοδότησης δεν αναφέρθηκε.

Απλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα χρηματοδοτούσε το έργο πήγε στην άκρη για να εμφανιστεί ένας άλλος λαγός από το καπέλο του μάγου και αυτός ο λαγός είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο βεβαίως δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα αλλά ο υπουργός με την πειθώ που έχει θα καταφέρει το αδύνατο.

Όλα αυτά θα ήταν αρκετά διασκεδαστικά έτσι ώστε να ανέβουν ως θεατρική πράξη στο Δελφινάριο, αλλά δυστυχώς  είναι εξαιρετικά δυσάρεστα για τις τύχες της Δράμας.

Η ΝΔ και οι τοπικοί της εκπρόσωποι στη Δράμα έχουν αφήσει πάλι αυτό τον τόπο στην λήθη και την απραξία.

Το σωφρονιστικό κατάστημα Νικηφόρου, η σύνδεση με την Εγνατία, η σχολή κινηματογράφου έγιναν πλέον όνειρα θερινής νυκτός στα χέρια των στελεχών της ΝΔ από την στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ με τα νομοθετήματα της κ. Κεραμέως κινδυνεύουν με κλείσιμο Σχολές της Δράμας.