Life

Όλγα Βασιλείου στο Πρώτο: “Κυκλοφορούν με ένα περίστροφο και πυροβολούν ανεξέλεγκτα” οι ανεμβολίαστοι

Σκληρή γλώσσα από τη γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, αναφορικά με τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και ψευδή θετικά τεστ.

Επικαλέστηκε τις δηλώσεις καθηγητή του ΑΠΘ, σύμφωνα με τον οποίο «ένας ανεμβολίαστος ή ασυμπτωματικός ο οποίο κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι σαν να κρατάει στο χέρι του ένα περίστροφο και να πυροβολεί ανεξέλεγκτα».  «3 θα σκοτώσει, 10 θα τραυματίσει, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Πολιτεία σέβεται την επιλογή του αρνητή να μην εμβολιαστεί, αρκεί να κάνει δυο τεστ την εβδομάδα. Αυτός δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να παραμείνει ανεμβολίαστος αλλά να ελέγχεται; Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι δεν το σέβονται», σημείωσε.

Η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Όλγα Βασιλείου

Όπως είπε η κυρία Βασιλείου, δεν έχουν γίνει έγγραφες καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, αλλά «στα μέσα Ιουλίου με αρχές Αυγούστου διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε μικροβιολογικά εργαστήρια, από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, επειδή τότε είχε ανακοινώσει η Επιτροπή Ειδικών πως όσοι νοσήσουν πρόσφατα θα μεταφέρουν το ραντεβού για εμβολιασμό μετά από 6 μήνες». Πρόσθεσε ότι «οι οχλήσεις ήταν από εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε δομές στις οποίες ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα».

Η ίδια αποκάλυψε ότι οι συγκεκριμένοι αρνητές ζητούσαν να τους δοθεί θετικό rapid test, λέγοντας πως έχουν κάνει τεστ στο σπίτι τους και βγήκε θετικό και απλώς πρέπει να καταγραφεί – “δώστε μου μωρέ ένα χαρτί να τελειώνουμε”. Άλλοι παρακαλούσαν για να ψευδή βεβαίωση θετικού τεστ, λέγοντας πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο του τεστ.

«Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία. Μπορεί κάποιος να μας πει με σιγουριά ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα ακολουθήσουν την υποχρέωση που τους επιβάλει η Πολιτεία να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα; Οι συνάδελφοι μας θα μπουν στη διαδικασία πραγματικά να κάνουν αυτά τα δυο τεστ και να τα δηλώνουν με δική τους υπογραφή και σφραγίδα;», διερωτήθηκε.

«Εννοείται πως υπάρχον τρύπες ασφαλείας στο σύστημα», υπογράμμισε η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, αλλά επισήμανε ότι για την κατάσταση αυτή δεν φταίνε η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

«Η Πολιτεία εδώ και τόσο καιρό μας έχει δώσει το δικαίωμα να εμβολιαζόμαστε δωρεάν. Έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία οποιοσδήποτε πολίτης με τον ΑΜΚΑ και τα προσωπικά του στοιχεία μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού. Μας έχει διευκολύνει τόσο στο κομμάτι αυτό, κι εμείς μπαίνουμε στη διαδικασία να δηλώνουμε ψευδή αποτελέσματα και να κοροϊδεύουμε το κράτος βγάζοντας ένα ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού», υπογράμμισε.

«Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Δράμας έχει σοβαρότατο πρόβλημα, δημιουργούνται σε παιδιατρικές κλινικές, κλινικές Covid. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την κατάσταση; Ως πολίτες, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε

«Ως γιατρός δικαιολογώ τον φόβο και την άγνοια. Όμως το ψευδώς θετικό rapid test και ένα πιστοποιητικό στο χέρι που δίνει το δικαίωμα να μπει κάποιος  σε κλινικές, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και  σε σχολεία, δεν το επιτρέπω», διεμήνυσε.

Πηγή: ertnews.gr