Κοινωνία

Δράμα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία των δύο δραστών και ψάχνει να τους βρει, μαζί με τα κλοπιμαία.

Μάλιστα έχει σχηματιστεί η σχετική δικογραφία σε βάρος των δύο – μελών εγκληματικής ομάδας, η οποία περιλαμβάνει και έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής, συνεργό τους.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου στη Δράμα, όταν μια ηλικιωμένη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα κατάφερε να την εξαπατήσει, πείθοντας την να εναποθέσει σε προκαθορισμένο σημείο χρυσαφικά και ένα πορτοφόλι με χρήματα και τραπεζικές κάρτες, τα οποία στη συνέχεια παρελήφθησαν από συνεργό του.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας, κατά τη διάρκεια της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ημεδαπού δράστη, ο οποίος μετέβη στο σπίτι της ηλικιωμένης και παρέλαβε τα χρήματα, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που τον ανέμενε ημεδαπή συνεργός του, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.