Κοινωνία

Ονειρούπολη Δράμας: Αλλάζει χώρο από το 2026 – Η πρόταση του Δήμου Δράμας

Αν όλα πάνε έτσι όπως τα σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Δράμας, η φετινή Ονειρούπολη θα είναι η τελευταία που θα διοργανωθεί και θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Κήπο και την Κεντρική Πλατεία της Δράμας.

Από το 2026 αλλάζει χώρο.

Στην «αποκάλυψη» αυτή προέβη ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο χώρος που σκέφτεται σοβαρά να στεγάζει την Ονειρούπολη, είναι το πρώην στρατόπεδο ΛΕΜ επί της 1ης Ιουλίου.

Όπως είπε, ήδη έχει θέσει το θέμα της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ταμείων που διαχειρίζονται τα πρώην στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα και έχει λάβει την δέσμευση πως ο Δήμος της Δράμας θα είναι ο πρώτος φορέας με τον οποίο θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις περί παραχώρησης του χώρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι η έκταση του πρώην στρατοπέδου ΛΕΜ – 20 στρεμμάτων περίπου – είναι μοναδική ευκαιρία για τον Δήμο Δράμας και ο πιο κατάλληλος χώρος να φιλοξενήσει την Ονειρούπολη δεδομένου ότι από το 2026 θα ξεκινήσει – το πιθανότερο – το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας, του δημοτικού κήπου και της οδού Εθνικής Αμύνης.

«Για 2 με 3 χρόνια θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες του ΒΑΑ και το κέντρο της Δράμας θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και ανέφερε ότι το πρώην στρατόπεδο ΛΕΜ είναι ιδανικός χώρος για την Ονειρούπολη.

Σημείωσε δε ότι εκτός των άλλων, από αυτή την κίνηση ο Δήμος Δράμας θα κερδίζει τουλάχιστον 150.000 ευρώ το χρόνο, χρήματα που δίδονται για το στήσιμο και ξεστήσιμο των εγκαταστάσεων της Ονειρούπολης.

Ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους πως το 2ήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου θα έρθει στη Δράμα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Αθανάσιος Δαβάκης, ο οποίος θα επισκεφτεί και το πρώην στρατόπεδο ΛΕΜ προκειμένου να δει τον χώρο και να αξιολογήσει την πρόταση του Δήμου Δράμας.