Κοινωνία

«Στα κάγκελα» αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δράμας – Οργή, αγανάκτηση και απόγνωση

Στα κάγκελα βρίσκονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Δράμας εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης, αλλά και της απένταξης των βιολογικών προγραμμάτων.

Σε δηλώσεις του στον ALPHA NEWS ο γενικός γραμματέας του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Δράμας Μιχάλης Παρλόγλου ανέφερε ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος στην περίπτωση που δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δράμας συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις και να χαράξουν την μελλοντική τους πορεία. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη καταδεικνύοντας την τραγικότητα της κατάστασης.

Οι Δραμινοί συνδικαλιστές του αγροτικού-κτηνοτροφικού χώρου, Μιχάλης Παρλόγλου(δεξιά) και Χρήστος Γκόντιας

«Οργή και αγανάκτηση» είναι όσα αισθάνονται οι αγρότες, ανέφερε ο κ. Παρλόγλου και τόνισε ότι τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας τους.

«Πολλοί συνάδελφοι μου δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να σπείρουν τα χωράφια τους» σημείωσε και είπε πως ο σύλλογος της Δράμας συντεταγμένα με τα συνδικαλιστικά όργανα σε όλη τη χώρα θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις γιατί η κατάσταση βρίσκεται πλέον εκτός ορίων.

«Οι άνθρωποι της κυβέρνησης και ο Υπουργός Αγροτικής Καταστροφής(όπως τον χαρακτήρισε) έχουν χάσει την μπάλα», τόνισε ο κ. Παρλόγλου.