Υγεία

26-30 Νοεμβρίου Απεργούν οι Εργαστηριακοί Γιατροί της Δράμας

Απεργία πραγματοποιούν οι Εργαστηριακοί Γιατροί της Δράμας από τις 26 έως και τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο την πανελλαδικής κινητοποίησης τους.

Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί διαμαρτύρονται εντόνως για τα ληστρικά μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, προκειμένου να μειώσουν στο έπακρο τα έξοδα του κλειστού  προϋπολογισμού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μάλιστα, στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών, οι οποίοι ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο, αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων συντάσσονται και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με κοινή ανακοίνωση τους στηρίζουν ομόφωνα την απόφασή τους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία από 26/11/2021 έως και 30/11/2021, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων τα οποία πλήττουν τη βιωσιμότητα όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων.

Όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν «Το κράτος οφείλει να ελέγξει τη συνταγογράφηση βάσει διαγνωστικών πρωτοκόλλων, να αυξήσει τις χαμηλές από το 1991 τιμές εξετάσεων και να μην προσθέτει καινούριες υψηλού κόστους εξετάσεις, χωρίς παράλληλα να αυξάνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωσή τους.

Να μην απαιτεί από τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς να αμείβονται κάτω του κόστους.

Το Rebateκαι το Clawback πρέπει και μπορούν να καταργηθούν με τη συμβολή των προτάσεων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί, λόγω της παράλυσης των νοσοκομείων κατά τη διετία της πανδημίας στάθηκαν υπεύθυνα δίπλα στον ασθενή και στήριξαν σχεδόν στο σύνολό της την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν αυξήθηκε προκειμένου να καλύψει το επιπλέον κόστος αυτών των εξετάσεων.

Οι εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν:

  1. Κατάργηση Clawback – Rebate(να αποζημιώνονται για αυτά που δουλεύουν)
  2. Ανακοστολόγηση εξετάσεων στο πραγματικό τους κόστος
  3. Εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων και κατάργηση της υπερσυνταγογράφησης
  4. Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Προσδοκούμε την έναρξη διαλόγου.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας

ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας

ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης