Πολιτική

300.000€ για καθαρισμό του Νέστου από απορρίμματα και μπάζα

Εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» χρηματοδότηση 300.000€ για δράση καθαρισμού από απορρίμματα και μπάζα του ποταμού Νέστου.

Το έργο είναι πολύ σημαντικό και ουσιαστικό, με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τον τόπο μας. Αφορά κυρίως στον καθαρισμό του ποταμού Νέστου από απορρίμματα και μπάζα καθώς και στη συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αναχωμάτων για αντιπλημμυρική προστασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπλούχου: Πρόκειται για ένα αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου το οποίο ικανοποιείται μετά από συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο  Βουλευτή  Δράμας – Ν.Δ και κατόπιν κοινών επαφών και συνεννοήσεων με τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» κ. Στάθη Σταθόπουλο.

Ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος με τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» Στάθη Σταθόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο

Η σημασία του έργου έκανε τον κ. Μπλούχο να αιτηθεί την ολοένα και δυναμικότερη οικονομική του στήριξη, φτάνοντας στο τελικό ποσό των 300.000€ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο κ. Μπλούχος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Προοδευτική είναι μια κυβέρνηση που ευαισθητοποιείται για το περιβάλλον και αγωνίζεται για ένα καθοριστικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η προοδευτική πολιτική δεν είναι συνθήματα, ούτε αδειανά πουκάμισα. Είναι πράξεις με ευαισθησία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στον τόπο μας κυβερνά η πιο εναργής κυβέρνηση με τον πλέον προοδευτικό πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».