Κοινωνία

42 κιλά ηρωίνη κατασχέθηκαν στην Κομοτηνή – Συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί

Τη σύλληψη έξι(6) ατόμων και την κατάσχεση 42 κιλών και 120 γραμμαρίων ηρωίνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης.

Ειδικότερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα στην Κομοτηνή, ο κ. Μενεξίδης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, αστυνόμος Αναστάσιος Τσιπλάκης, παρουσιάστηκε η συντονισμένη επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω συλλήψεις και κατασχέθηκε η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ενώ έγινε αναφορά και σε τέσσερις ακόμη επιτυχίες της ίδιας υπηρεσίας, που σημειώθηκαν τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο επιχειρήσεων με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Μενεξίδη, οι έξι συλληφθέντες είναι μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, ο οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης.

Περιγράφοντας τη δράση τους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ., εξήγησε πως «η μία εξ αυτών μετέφερε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα, στη συνέχεια παρέδιδε στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος και αυτά με τη σειρά τους τη μετέφεραν στην Αθήνα με σκοπό την πώληση».

Λεπτομερή στοιχεία της υπόθεσης παρουσίασε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., αστυνόμος Αναστάσιος Τσιπλάκης σύμφωνα με τον οποίο, οι συλληφθέντες είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί ηλικίας, 29, 29, 34, 37, 49 και 53 ετών.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν αρχικά τα τέσσερα μέλη του ενός κυκλώματος, ηλικίας 29,3 4, 37 και 53 ετών, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια οι δύο από τους παραπάνω δράστες επιβιβάστηκαν σε έτερο όχημα και μετέβησαν σε άλλο σημείο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή ναρκωτικών με μέλη του δεύτερου κυκλώματος, ηλικίας 29 και 49 ετών, τα οποία κινούνταν επίσης με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαιναν ο 29χρονος και ο 49χρονος, οι οποίοι παρέλαβαν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν 47 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή “βράχου”, συνολικού βάρους 24 κιλών και 440 γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο πρώτο όχημα, το οποίο μετέβη στο σημείο της συναλλαγής, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό των θυρών του, ακόμη 34 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή “βράχου”, συνολικού βάρους 17 κιλών και 680 γραμμαρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιπλάκης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά 81 συσκευασίες σε μορφή “βράχου”, συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, των 480 λέβα Βουλγαρίας και 3.900 λεκ Αλβανίας, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογώνων ουσιών, ενώ οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.