Πολιτισμός

43ο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας: Τελετή Έναρξης με όρους… covid 19

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον covid 19 ξεκίνησε το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Με μάσκες και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης στο Δημοτικό Ωδείο.

Το φετινό φεστιβάλ  αποχαιρέτησε τον επί δεκαετίες Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Αντώνη Παπαδόπουλο και καλωσόρισε τον νέο, Γιάννη Σακαρίδη.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε σε ένα κλίμα συγκίνησης αφού προβλήθηκε ένα βίντεο με πλούσιο υλικό από συνεντεύξεις και ομιλίες του Αντώνη Παπαδόπουλου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της μεγάλης αίθουσας του Ωδείου Δράμας, σε αίθουσα Αντώνη Παπαδόπουλου.

Ο κ. Σακαρίδης μίλησε για τους στόχους του, χαιρετίζοντας τις «ταινίες από μια νέα γενιά που θ’ ακολουθήσει αλλά και θα ξεπεράσει την παράδοση του ελληνικού σινεμά».

Σε μια χρονιά, όπως είπε, «έξω από την κοινή λογική», το Φεστιβάλ Δράμας στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο, προβάλλει τους νέους δημιουργούς και προσελκύει το κοινό.

Ο νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Σακαρίδης

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Γιώργος Δεμερτζής, τόνισε την πρόθεση για αναπτυξιακή πορεία του Φεστιβάλ, αλλά και τη διαπίστωση ότι παρά την πανδημία, δεν έγινε καμία έκπτωση στη διοργάνωσή του.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής με τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο σε αναμνηστική φωτογραφία στην αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος του Δημοτικού Ωδείου

Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, μίλησε για «μια ακριτική πόλη που γέννησε στα σπλάχνα της το παιδί της τέχνης» ενώ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Χρήστος Παπαθεοδώρου, επισήμανε την οικονομική υποστήριξη του Φεστιβάλ για πρώτη φορά από φέτος, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με 50.000 ευρώ τη χρονιά, επί τρία χρόνια.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.