Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχτηκε ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες και να διαχειριστεί γρήγορα και χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες τις συνέπειες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή στα τέλη του Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου.
Ο Δήμος Νευροκοπίου θα βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης έως και 21 Απριλίου 2026. Την απόφαση έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Η Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις) τα οποία εκδηλώθηκαν στις 21 και 26-01-2026 όπως και στην 01 και 05-02-2026 στην ανωτέρω περιοχή, σύμφωνα με το ανωτέρω 10 σχετικό.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για τρείς (3) μήνες, ήτοι έως και 21 Απριλίου 2026. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
