Πολιτική

Κωνσταντίνος Μπλούχος: το “σκάνδαλο” των φυλακών Νικηφόρου οδεύει προς το τέλος του

Την έγκριση 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για την προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για την λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε την υπόθεση των φυλακών ως σκάνδαλο, υπό την έννοια της μεγάλης καθυστέρησης που παρουσιάζει το έργο καθώς και των “πολλαπλώς επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων” όπως χαρακτήρισε τις δεκάδες δεσμεύσεις περί λειτουργίας τους, χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.

“Τώρα φαίνεται η γύμνια των προηγούμενων χρόνων” ανέφερε ο κ. Μπλούχος και  σημείωσε ότι η έγκριση αυτή δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση σε όλους εκείνους που ισχυρίζονταν μέχρι πρότινος ότι οι φυλακές είναι έτοιμες και μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα.

“Πως θα μπορούσαν να λειτουργούσαν οι φυλακές χωρίς αυτόν το βασικό εξοπλισμό με τον οποίο τώρα τις εξοπλίζουμε; Πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς γραφεία, ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμούς ιατρείων, συσκευές ανίχνευσης ναρκωτικών κ.α.;” αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

“Να παύσει επιτέλους το παιχνίδι των καυχησιολογιών των εκάστοτε παραγόντων μας. Εμείς δεν θα μπούμε σε καμία διαδικασία απόδοσης ευθυνών για το τι έγινε ή δεν έγινε μέχρι σήμερα” τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ανακτήσει γρήγορο βηματισμό και προχωρά πλέον προς την ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Εκτίμησε δε ότι εντός του πρώτου 6μήνου του 2020 θα δημοσιευτεί και η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού λειτουργίας των φυλακών.

Ακούστε παρακάτω το απόσπασμα της συνέντευξης του για το θέμα των φυλακών Νικηφόρου:

https://youtu.be/9ZxHr3QlMHc

ALPHA NEWS 95,5