Ενδιαφέροντα

Ηχορύπανση στη Δράμα: Ζήτημα πολιτικής βούλησης του Δήμου

Το μεγάλο πρόβλημα της ηχορύπανσης από καταστήματα του χώρου της ψυχαγωγίας και της εστίασης, καλείται να λύσει ο Δήμος Δράμας.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και ο επικεφαλής της Στέργιος Ηλιόπουλος,  μετά από καταγγελίες πολιτών.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας και αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει το πρόβλημα και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Η ηχορύπανση, η οποία είναι μάστιγα στις σύγχρονες πόλεις, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα στα σημεία της Δράμας στα οποία λειτουργούν καταστήματα που συνεχίζουν την μουσική σε μεγάλη ένταση, καθ υπέρβαση του ωραρίου.

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες πολιτών που διαμαρτύροντε οτι δεν μπορούν να κοιμηθούν τις βραδυνές ώρες και να ξεκουραστούν, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία τους.

“Δεν επιθυμούμε να κλείσουν τα καταστήματα. Απλά να τηρούν το νόμο και να χαμηλώνουν ή να σταματούν τη μουσική κατα τις ώρες κοινής ησυχίας” αναφέρουν πολλοί καταγγέλοντες.

Το πρόβλημα υφίσταται σε πολλές μεγαλουπόλεις και κυρίως σε αστικά κέντρα που έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση.

Πολλοί δήμοι στην Ελλάδα έχουν αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση τήρησης της νομιμότητας.

Και στη Δράμα, η επίλυση του ειναι ζήτημα πολιτικής βούλησης του Δήμου.