Κοινωνία

Πονοκέφαλος για τους φαρμακοποιούς της Δράμας, οι σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων – Συνέντευξη Σοφίας Νουβάκη

Πονοκέφαλος για τους φαρμακοποιούς της Δράμας είναι οι σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων που υπάρχουν στα φαρμακεία τους όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόβλημα, το οποίο έχει κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα, συνεχίζει να υφίσταται ενώ πολλοί ασθενείς φοβούνται ότι δεν θα βρουν τα φάρμακα  που χρειάζονται, προκειμένου να συνεχίσουν την αγωγή τους.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας και Πρόεδρος του Συναιτερισμού Φαρμακοποιών Δράμας κα Σοφία Νουβάκη σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε ότι στη Δράμα υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των φαρμακοποιών για την εξεύρεση των φαρμάκων που χρειάζονται οι ασθενείς αλλά και με τους γιατρούς, στην κατεύθυνση διαφοροποίησης της θεραπευτικής αγωγής, στις περιπτώσεις που απαιτείται.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας και Πρόεδρος του Συναιτερισμού Φαρμακοποιών Δράμας κα Σοφία Νουβάκη

Είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπου το πρωτότυπο φάρμακο δεν μπορεί να βρεθεί,  δίδονται γενόσημα φάρμακα, τα οποία είναι ισοδύναμα των πρωτοτύπων ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και απαιτούνται παρεμβάσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων.

Η κα Νουβάκη αναφέρθηκε και στο θέμα της ελεύθερης διάθεσης των αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή για το οποίο έχει εκφραστεί αντίδραση και απο τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας.

Παρακάτω ακούστε τη συνέντευξη στον ALPHA NEWS 95,5