Πολιτισμός

Mini Basketball- 3×3 Festival στα Γήπεδα της Ανάπλασης

Μια πρωτότυπη και συναρπαστική αθλητική εμπειρία βίωσαν το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου, οι μαθητές της τρίτης τάξης των δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Δράμας στα γήπεδα της Ανάπλασης.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώθηκε το Mini Basketball- 3×3 Festival, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να γνωριστούν μεταξύ τους σε ένα ευχάριστο μπασκετικό τρίωρο.
Η διοργάνωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με την υποστήριξη των αθλητικών σωματείων:
• Α.Σ. ΤΙΤΑΝΕΣ • Κ.Ο. ΑΠΟΛΛΩΝ • ΟΛ.Α.Δ • Α.Ο. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ • Α.Ε. ΔΟΞΑΤΟΥ • Α.Σ. ΤΕΣΣΕΡΑ.
Μοιράστηκαν αθλητικά μπλουζάκια και αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά, τα οποία διαγωνίστηκαν σε παιχνίδια δεξιοτεχνίας, τρίποντου και ελεύθερων βολών με έπαθλα μπάλες μπάσκετ.
Ο Δήμαρχος Δράμας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα δοκίμασε τις μπασκετικές του ικανότητες, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συμμετοχή των παιδιών και παρατηρώντας την ικανοποίηση στα μάτια των μικρών μας φίλων, δήλωσε την επιθυμία και την πρόθεσή του να επεκταθεί η διοργάνωση την επόμενη χρονιά και σε άλλα αθλήματα και ηλικίες, ώστε να καθιερωθεί αυτό το φεστιβάλ ως ένας θεσμός, “για να βγάλουμε τα παιδιά μας στους δρόμους και στα γήπεδα”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Έτσι κατονομάζοντας το σημερινό φεστιβάλ ως το νούμερο 1, υποσχέθηκε του χρόνου να διευρυνθεί σε μια μεγαλύτερη αθλητική καλοκαιρινή γιορτή, με περισσότερες συμμετοχές για τους μικρούς μας φίλους.