Life

Επίθεση δέχθηκε το πλοίο του Δραμινού εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου στην Ερυθρά Θάλασσα

Επίθεση με στόχο την κατάληψη δέχθηκε το ελληνόκτητο χύδην φορτηγό πλοίο του Δραμινού εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου, καθώς διερχόταν από την Ερυθρά Θάλασσα, με την ομάδα ασφαλείας να αποτρέπει τελικά την επιβίβαση των πειρατών.

Το περιστατικό καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 6 Ιουλίου.

Οι αρχές και οι διεθνείς ναυτιλιακές δομές ασφάλειας διενεργούν έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπορικό πλοίο δέχτηκε επίθεση από οκτώ ταχύπλοα με ενόπλους, τα οποία εξαπέλυσαν τουλάχιστον 20 αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, καθώς και από 4 μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs). Η ομάδα ασφαλείας του πλοίου κατάφερε να αναχαιτίσει 2 από τα τέσσερα USVs, ενώ τα υπόλοιπα δύο προσέκρουσαν στο πλοίο.

Επίσης, το πλοίο δέχθηκε επίθεση και από 3 αντιπλοϊκούς πυραύλους. Δύο εξ αυτών έπληξαν το πλοίο, ενώ ο τρίτος αστόχησε. 

Τα 22 μέλη του πληρώματος, διασώζονται από τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής της Υεμένης.