Κοινωνία

Έρευνα για καταγγελία περί βιαιοπραγίας αστυνομικών σε βάρος μεταναστών στο Παρανέστι

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη ανατέθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, η διερεύνηση της καταγγελίας για βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος μεταναστών που κρατούνται στο Προαναχωρισιακό Κεντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Παρανέστι Δράμας.

Όπως ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία με σχετική ανακοίνωση της «Για την υπόθεση θα ενημερωθεί ο Συνήγορος του Πολίτη».

Η καταγγελία έγινε από την KΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ενώ υπάρχει ανάρτηση στον ιστότοπο της κίνησης και δημοσιεύονται φωτογραφίες ανθρώπων με σημάδια στα κορμιά τους από χτυπήματα.

Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, οι αστυνομικοί χτύπησαν με γκλόμπ τους μετανάστες για λόγους εκδίκησης, επειδή είχαν προηγουμένως διαμαρτυρηθεί γιατί ενώ είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης, τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι.

 

Το σχετικό δημοσίευμα

Εκδικητικά βασανιστήρια αστυνομικών του Χρυσοχοίδη σε βάρος μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι Δράμας

KΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Εκδικητικά βασανιστήρια αστυνομικών του Χρυσοχοίδη σε βάρος μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι Δράμας

Μετανάστες  από  το κέντρο κράτησης στο Παρανέστι Δράμας κατήγγειλαν, με επικοινωνία στην ΚΕΕΡΦΑ, ότι αστυνομικοί εισέβαλαν στους χώρους όπου κρατούνται και τους χτύπησαν με βάρβαρο τρόπο. Άλλωστε οι φωτογραφίες με τα σημάδια στα κορμιά τους μιλάνε από μόνες τους.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία μεταναστών οι οποίοι ενώ είχαν συμπληρώσει 18 μήνες κράτησης τους ανακοίνωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία έκανε έφοδο μέσα στο κέντρο κράτησης χτυπώντας με γκλόμπ τους μετανάστες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Από το κέντρο κράτησης αυτό έχουν οργανωθεί  ακόμη και παράνομες απελάσεις προς την Τουρκία με  βάρκες στον Εβρο.

Η ρατσιστική απανθρωπιά πάει χέρι-χέρι με την παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών από την κυβέρνηση της ΝΔ και την Αστυνομία.

Χρυσοχοίδη, στο λέμε δυνατά και καθαρά: Οι ζωές των προσφύγων μετράνε, όπως οι ζωές των μαύρων στις ΗΠΑ. Black lives matter, refugee lives matter!

Απαιτούμε να κλείσει τώρα τα κολαστήριο στο Παρανέστι  Δράμας, την Κόρινθο, την Αμυγδαλέζα. Να μην ανοίξει κανένα νέο στην Ορεστιάδα. Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών, χαρτιά άσυλο και στέγη σε όλους τώρα!

Στις 20 Μάρτη, διαδηλώνουμε ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.