Υγεία

Ακόμη μια θέση Αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας – 8 συνολικά οι θέσεις γιατρών

Ακόμη μια θέση αναισθησιολόγου προκηρύχτηκε στο νοσοκομείο Δράμας με αποτέλεσμα οι θέσεις γιατρών που έχουν προκηρυχτεί πρόσφατα, να φτάνουν τις οκτώ (8)!!!

Η προκήρυξη θέσης αναισθησιολόγου αποτελεί απάντηση στον σχολιασμό του συλλόγου γιατρών του νοσοκομείου Δράμας  ότι είναι «Αδιανόητο το γεγονός ότι η τελευταία προκήρυξη δεν περιλαμβάνει θέση αναισθησιολόγου, τη στιγμή που το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί με 2 μόνιμους αναισθησιολόγους , οι οποίοι εξακολουθούν να κάνουν από 15 εφημερίες…»

Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανακοίνωσε την ευχάριστη αυτή εξέλιξη και παράλληλα παρέθεσε στοιχεία τα οποία δείχνουν πως κατά τα έτη 2016-2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι προκηρύξεις γιατρών στο νοσοκομείο Δράμας ήταν 18, ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα(Ν.Δ.) έφτασαν τις 38! Υπερδιπλάσιες δηλαδή.

Όσο δε για το μεγάλο θέμα των αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων αλλά και για την έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών για το νοσοκομείο τη Δράμας, ο βουλευτής αναφέρει ότι «ουδέποτε στα Ελληνικά χρονικά υπήρξε αυτοματισμός- αυτός που φεύγει την επόμενη μέρα να αντικαθιστάται» και σημειώνει πως πραγματικά «Το “επιδιωκόμενο” είναι να μην αποβαίνουν «άκαρπες, άγονες» οι προκηρύξεις μας, σε μία δύσκολη για το ΕΣΥ περίοδο!.»

 Ο κ. Μπλούχος παρουσιάζει φωτογραφίες πριν και μετά των χώρων Συστήματος Επεξεργασίας Νερού, στο τμήμα Τεχνητού Νεφρού προκειμένου να δείξει την άθλια κατάσταση που επικρατούσε και τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν ενώ σχολιάζει σχετικά:

Ένα ελάχιστο παράδειγμα από τα πολλά του Νοσοκομείου μας: Ας δούμε το πριν και το μετά, χωρίς να σημειώσουμε τους κινδύνους που εγκυμονούσε η κατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού (Αντικατάσταση Συστήματος Επεξεργασίας Νερού).

Στο τμήμα Τεχνητού Νεφρού!

Και το προσωπικό και οι Νεφροπαθείς μας τουλάχιστον το γνωρίζουν.

Με απόλυτο σεβασμό πλέον στους ασθενείς μας, τους το οφείλουμε!

 Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπλούχου

Το “επιδιωκόμενο” είναι να μην αποβαίνουν «άκαρπες, άγονες» οι προκηρύξεις μας σε μία δύσκολη για το ΕΣΥ περίοδο!.

Επιπλέον μία(1) θέση Διευθυντή Αναισθησιολογίας στην προκήρυξη και αισιοδοξούμε για την κάλυψη της!!!

  • Κι επειδή σε όσους αρέσει να αριθμολογούν πρέπει να είναι και αριθμομνήμονες!

Ας γνωρίζουν οι συμπολίτες μας:

  • Την περίοδο 2016, 2017, 2018, 2019 ο συνολικός αριθμός ειδικευμένων ιατρών που προκηρύχθηκαν για τη Δράμα ήταν “18”.
  • Την περίοδο 2020 έως σήμερα είναι “38”

18/4έτη 38/2.5 έτη

Η σύγκριση δική σας!

Υ.Γ.1 Το γιατί επιλέγει κάποιος ιατρός τον ιδιωτικό τομέα είναι μεγάλη συζήτηση!

Αλλά και ουδέποτε στα Ελληνικά χρονικά υπήρξε αυτοματισμός- αυτός που φεύγει την επόμενη μέρα να αντικαθιστάται – το γνωρίζουμε όλοι αυτό.

Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Ας μην κοροϊδεύουμε τους συμπολίτες μας.

Υ.Γ.2 Για το εκλιπόν μέλος της Νοσοκομειακής οικογένειας που μας λείπει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένα έχω να πω: Καλό Παράδεισο και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της.

Μας λείπει η Ναταλί!