Life

Αναστέλλεται το συσσίτιο της Μητρόπολης – 400 άτομα χωρίς φαγητό(;) – Προ των ευθυνών τους ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Στην αναστολή του συσσιτίου προχώρα η Μητρόπολη Δράμας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Παρά το γεγονός ότι η Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος ήδη έθεσε το σημαντικό αυτό θέμα στον αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Δράμας, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξευρεθεί ακόμη κάποια συγκεκριμένη «φόρμουλα» για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της.

Τα χρήματα που απαιτούνται για την λειτουργία του συσσιτίου είναι πάρα πολλά  για να μπορεί να τα καλύπτει πλέον μόνη της η Μητρόπολη Δράμας, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί στην εκκλησία. Ένας ακόμη λόγος που οδήγησε στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας του συσσιτίου είναι και η διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτή τη διαδικασία.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Δράμας για το θέμα του συσσιτίου

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί η λύση»

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ανέφερε ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης έδωσε προθεσμία στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Δράμας μέχρι τέλους της εβδομάδας για να βρουν λύση.

«Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί η λύση» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος αλλά σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου εύκολη η διευθέτηση της υπόθεσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα κολλήματα οφείλονται σε λόγους που έχουν να κάνουν με το γραφειοκρατικό σύστημα και το νομοθετικό πλαίσιο.

Απαιτείται πλέον άμεση εξεύρεση λύσης, δεδομένου ότι το συσσίτιο είναι αναγκαίο για 400 και πλέον άπορους συμπολίτες μας και η συνέχιση του είναι επιβεβλημένη.  Και η λύση πρέπει να δοθεί από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Δράμας.

Ακούστε παρακάτω την δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για το θέμα του συσσιτίου:

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Δράμας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΑΜΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μετά τίς ληφθεῖσες ἀποφάσεις ἀπό τήν Διαρκή Ἱερά Σύνοδο καί τά ἀναγκαστικά κυβερνητικά διατάγματα διά τήν ἀντιμετώπισιν τῆς ἐπιδημίας τοῦ κορωναϊοῦ Covid-19, λαμβάνονται τά ἑξῆς μέτρα :

1) Ἀναστέλλονται κάθε φύσεως λατρευτικές πράξεις εἰς τούς ἱερούς ναούς καί αὐτῆς ἀκόμη τῆς θείας λειτουργίας συμπεριλαμβανομένης, τῆς ὁποίας μέν τήν τέλεσιν ἐπέτρεψε ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, τό κράτος ὅμως ἐπικαλούμενο λόγους ὑγιεινῆς ἀπαγόρευσε.

Τό αὐτό ἰσχύει καί γιά τίς ἀκολουθίες τῶν χαιρετισμῶν.

2) Οἱ κηδεῖες πού κατ’ ἀνάγκην θά τελοῦνται, γίνονται μέ τήν συμμετοχή μόνο τῆς οἰκογενείας τοῦ ἐκλιπόντος.

3) Οἱ ἐνδιαφερόμενοι γιά μνημόσυνα τήν περίοδο αὐτή θά περιορισθοῦν εἰς τήν τέλεσιν τρισαγίου μετά κολλύβων ἐπί τοῦ τάφου.

4) Οἱ ἐφημέριοι δύνανται νά τελοῦν ἀκολουθίες μόνοι των κεκλεισμένων τῶν θυρῶν, οὐχί ὅμως καί τήν θείαν λειτουργίαν. Εὐελπιστοῦμεν ὅτι τό ἀκραῖο αὐτό μέτρο θά ἐπανεξετασθεῖ καί θά δοθεῖ μία προσφοροτέρα λύσις μέσα στό πλαίσιο τῆς ὑγειονομικῆς προστασίας.

5) Ἀναστέλλεται, ἄχρι νεωτέρας, ἡ λειτουργία τοῦ συσσιτίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως πρός διασφάλισιν τῆς ὑγείας τῶν διακονούντων ἐν αὐτῷ.

6) Οἱ καμπάνες τῶν ἱερῶν ναῶν θά κτυποῦν κανονικά συμφώνως μέ τό ὡρολόγιον πρόγραμμα, πρός βοήθειαν καί παρηγορίαν τῶν χριστιανῶν.

7) Οἱ ἱεροί ναοί θά εἶναι ἀνοικτοί συμφώνως μέ τό ὡράριον λειτουργίας των γιά νά προσκυνοῦν ὅσοι ἐπιθυμοῦν

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΜΑΣ