Πολιτική

Αναταράξεις στο “Project για τη Δράμα” απο την ανεξαρτητοποίηση Μουχτάρη – Η απάντηση της παράταξης

Αναταράξεις στην δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα» έχει δημιουργήσει η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μουχτάρη με  επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη.

Η απόφασή του κ. Μουχτάρη  να ανεξαρτητοποιηθεί και να μην παραιτηθεί απο την θέση του, δεν βρίσκει σύμφωνη την παράταξη, η οποία με ανακοίνωση της τονίζει οτι η έντιμη στάση ενός δημοτικού συμβούλου που θέλει να αποχωρήσει από το Project είναι να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη και να αντικατασταθεί, όπως ορίζει ο νόμος.

Οσο δε για τους λόγους που ώθησαν τον κ. Μουχτάρη σε ανεξαρτητοποίηση, η παράταξη δείχνει να μην αποδέχεται “προσωπικούς” λόγους και ξεκαθαρίζει οτι η κίνηση του κ. Μουχτάρη συνδεεται με  μελλοντικές του αποφάσεις να συνδεθεί με άλλη δημοτική παράταξη.

«Project για τη Δράμα»: Για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μουχτάρη 

Με αφορμή την δημοσιοποίηση, μέσω επιστολής στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, της ανεξαρτητοποίησης του, έως σήμερα, δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας, Γιώργου Μουχτάρη, η επίσημη θέση του Project είναι η παρακάτω:

«Η παράταξή μας έχει ως βασικές αρχές την αυτοδιάθεση, την ανεξαρτησία και την δυνατότητα των συμβούλων και μελών του Project να έχουν προσωπική άποψη και να την εκφράζουν εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και αν έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση της παράταξης, που έχει αποφασισθεί στα αρμόδια όργανα.

Το έχουμε αποδείξει αυτό δεκάδες φορές. Ως εκ τούτου, η ανεξαρτητοποίηση ενός δημοτικού συμβούλου δεν έχει καμία ουσιαστική αξία, γιατί, ούτως ή άλλως, η ανεξαρτησία του καθενός μας είναι δεδομένη.

Προφανώς, η ανάγκη κάποιου να ανεξαρτητοποιηθεί εντός δημοτικού συμβουλίου από την παράταξή μας συνδέεται με τις μελλοντικές του αποφάσεις να συνδεθεί με άλλη δημοτική παράταξη κι όχι με προσωπικούς λόγους.

Το Project απέχει πολύ από τις συνηθισμένες δημοτικές παρατάξεις, κυρίως επειδή δεν πρόκειται για προσωποκεντρική παράταξη. Έχει αποδειχθεί και αυτό από το 2014 ως σήμερα. Με δεδομένο αυτό, αλλά και ακόμη μια, αδιαπραγμάτευτη, αξία της παράταξής μας, αυτήν της εντιμότητας, θεωρούμε ότι η έντιμη στάση ενός δημοτικού συμβούλου που θέλει να αποχωρήσει από το Project είναι να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη και να αντικατασταθεί, όπως ορίζει ο νόμος.

Όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε να τα γνωρίζει και να τα αποδέχεται κάποιος που υπήρξε Project, έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα.»

 

.