Ενδιαφέροντα

«Δεν είναι αθώοι»: Κίνημα στα social media

Με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» έχει πλημμυρίσει το facebook τις τελευταίες ώρες. Το κίνημα για την καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής έχει αναπτύξει τεράστια δυναμική και ώρα με την ώρα γιγαντώνεται.

Ο ένας μετά τον άλλον οι χρήστες του κοινωνικού μέσου προσθέτουν την στάμπα στην φωτογραφία του προφίλ τους με το timeline των περισσότερων να μοιάζει περισσότερο με μια ιδιότυπη «συγκέντρωση» κατά των υποστηρικτών του κοινωνικού μορφώματος.

Το σύνθημα εμφανίζεται εδώ και καιρό σε όλες τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκε η πολύκροτη δίκη.

‘Οπως διαβάζουμε στη σελίδα της καμπάνιας στο facebook, η καμπάνια αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους.

Έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής – κατ ουσία – πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση

Η 7η Οκτωβρίου αναμένεται να είναι μια μέρα που γραφτεί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Στις 11 το πρωί η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Μ. Λεπενιώτου θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου για τις τέσσερις υποθέσεις που συνεκδίκασε επί 65 μήνες.