Κοινωνία

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα 45χρονο σε λατομείο της Δράμας

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο όλων όσων έχασαν την ζωή τους σε εργατικό ατύχημα.

Αυτή τη φορά, ο άτυχος άνδρας ήταν μόλις 45 ετών με καταγωγή από τη Λιμνιά Καβάλας και έχασε τη ζωή του  κατά τη διάρκεια της εργασίας του, σε λατομείο του Βώλακα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο 45χρονος καταπλακώθηκε από μεγάλο κομμάτι βράχου που αποκολλήθηκε, χωρίς ο ίδιος να προλάβει να κάνει καμία ενέργεια. Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του αδελφού του, κατά τις μεσημβρινές ώρες της 8ης Σεπτεμβρίου 2020.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργου Σαβρίδη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Άλλο ένα θανατηφόρο στα λατομεία του νόμου μας ..Πριν από λίγο .. πόσες φορές θα σας το πούμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Εργατικό Κέντρο Δράμας: εάν δεν εισακουστούμε και τώρα θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά όργανα

Tη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, την επιβολή προστίμων στους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται με τους Νόμους περί Υγιεινής και Ασφάλειας καθώς και τη δημιουργία τμήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα ζητά με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Δράμας.

Μάλιστα η διοίκηση, ξεκαθαρίζει την στάση της και αναφέρει  οτι εάν δεν εισακουστεί και τώρα, θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα:

Ένα ακόμη εργατικό θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη σήμερα σε λατομείο της Δράμας.
Συγκεκριμένα, ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν και κάτω υπό συνθήκες που πρέπει να διερευνηθούν, ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από μεγάλο κομμάτι βράχου που αποκολλήθηκε χωρίς ο ίδιος να προλάβει να κάνει καμία ενέργεια.
Το τραγικό περιστατικό έγινε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2020.
Δυστυχώς, τα θανατηφόρα δυστυχήματα στα λατομεία της περιοχής μας είναι εδώ και καιρό πολύ συχνά συμβάντα.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας για μια ακόμη φορά ζητάει τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, την επιβολή προστίμων στους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται με τους Νόμους περί Υγιεινής και Ασφάλειας καθώς και τη δημιουργία τμήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα προκειμένου να γίνονται οι ανωτέρω έλεγχοι άμεσα και απρόσκοπτα.
Το αίτημά μας αυτό, αίτημα δεκαπέντε και πλέον χρόνων, έχει προσπεραστεί από όλες τις κυβερνήσεις και ζητάμε να υλοποιηθεί έστω και τώρα, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Πλέον, εάν δεν εισακουστουμε και τώρα θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά όργανα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και θα διεκδικήσουμε μέσα από εκεί την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς και ειδικά στα λατομεία.
Τελος, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το χαμό του συναδέλφου και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ