Κοινωνία

Δράμα: Εξιχνιάστηκαν 7 διαρρήξεις Ιερών Ναών και συνελήφθησαν οι δράστες

Επτά διαρρήξεις Ιερών Ναών, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 4 Οκτωβρίου έως 7 Δεκεμβρίου στο νομό Δράμας, εξιχνιάστηκαν ενώ συνελήφθησαν οι τέσσερις από τους πέντε, συνολικά, δράστες.

Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 18χρονου αλλοδαπού και τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 19, 17, 17 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου συνελήφθησαν μάλιστα στη Δράμα, οι τέσσερις από τους δράστες, ηλικίας 19, 18, 17 και 13 ετών.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν διότι όπως προέκυψε, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξαν Ιερό Ναό σε χωριό της Δράμας, προκαλώντας φθορές, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επιπλέον ότι κατά το χρονικό διάστημα από 4-10-2019 έως 5-12-2019 οι δράστες επιβαίνοντες στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μετέβησαν σε χωριά του νομού Δράμας, όπου διέρρηξαν έξι Ιερούς Ναούς, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το χρηματικό ποσό των 1.087 ευρώ περίπου.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και δύο διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.