Πολιτική

Πόλη + Ζωή σε Μαμσάκο: αύξησες 96% τα τέλη σε 4 χρόνια και έχεις την Δράμα μέσα στη βρωμιά και τη δυσοσμία

Με ένα σκληρό δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη Πόλη και Ζωή καταγγέλλει τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο ότι μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια αύξησε τα τέλη κατά 96% όταν η πόλη και τα χωριά βρίσκονται μέσα στη βρωμιά και τη δυσοσμία.

 Δελτίο τύπου

Δημοτικά Τέλη: Χαρακίδης 0,78 €/τμ – Μαμσάκος 1,53 €/τμ Αύξηση 96% Ναι κ. Μαμσάκο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Ευχαριστούμε τον κ. Μαμσάκο και τους δημοτικούς του συμβούλους για την μικρή (μόνο 26,5%) αύξηση των Δημοτικών Τελών για το 2020. Μετά την αύξηση 54,5% το 2016 πράγματι είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αν υπολογίσει κανείς πόσο θα πληρώνουν οι δημότες την ημέρα ή καλύτερα την ώρα (έτσι θέλουν να το υπολογίζουν), θα πρέπει να τους ευχαριστούμε διπλά και τρίδιπλα.

Θεωρήσαμε ότι με αισιόδοξο  πνεύμα πρέπει να προσεγγίσουμε τις δυσβάσταχτες, παράδοξες και καταστροφικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για να είμαστε και στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Πώς αλλιώς μπορείς να δεις θετικά το γεγονός ότι ο κ.  Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ (Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων ΑΜΑΘ) μέχρι πρότινος, αύξησε 96% τα δημοτικά τέλη σε τέσσερα χρόνια;

Ο κ. Μαμσάκος, ενώ εισπράττει από  τους δημότες τα διπλά από όσα πλήρωναν επί δημαρχίας Χαρακίδη, έχει την πόλη και τα χωριά μέσα στη βρωμιά και τη δυσοσμία. Αυτό δεν το αμφισβητεί στην ουσία ούτε ο ίδιος. Απλά θεωρεί υπεύθυνους τους ίδιους τους πολίτες που, όπως λέει, δεν φροντίζουν να διατηρούν την πόλη καθαρή. Αν η ευθύνη ανήκει στους πολίτες, ας μας επιστρέψει όλους τα υπέρογκα ποσά που μας παίρνει μέσω της ΔΕΗ (ψίχουλα τα θεωρεί αυτός και οι εκλεκτοί του, με βάση τις αποζημιώσεις που εισπράττουν από τον Δήμο) και τότε να μας αποδίδει ευθύνες για την κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη.

Με Δήμαρχο Κυριάκο Χαρακίδη έγινε για πρώτη και τελευταία φορά μείωση των δημοτικών τελών (5%), η Δράμα ήταν υπόδειγμα καθαριότητας και ανακύκλωσης και βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο Πανελληνίως. Με τα δημοτικά τέλη που εισπράττει ο κ. Μαμσάκος θα μπορούσε να φωτίζει και να καθαρίζει μια Δράμα ακόμη.  Αρκούσε απλά να συνεχίσουν το έργο μας. Αντί αυτού:

  • Έκλεισαν το ΚΔΑΥ που εμείς πρωτολειτουργήσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα και άφησαν άνεργους δεκάδες εργαζόμενους και απαξιώνουν την ανακύκλωση
  • Άργησαν 4 χρόνια να λειτουργήσουν την Μηχανική Διαλογή Απορριμμάτων
  • Συνεχίζουν, και θα συνεχίζουν επί μακρόν, να μεταφέρουν τα απορρίμματά μας στις Σέρρες αντί της Καβάλας, αφού ακόμη δεν δημοπρατήθηκε καν ο ΧΥΤΥ Καβάλας από τη ΔΙΑΑΜΑΘ του κ. Μαμσάκου και όσα έργα δημοπρατήθηκαν, ανατέθηκαν στον ίδιο εργολάβο με μηδενικές σχεδόν εκπτώσεις που αυξάνουν τα έξοδα και τα δημοτικά τέλη
  • Δεν έχουν κάδους για να αναπληρώσουν τις ελλείψεις λόγω φθορών και καταστροφών
  • Αφήνουν στο περίμενε τους δημότες που θέλουν να παραδώσουν ογκώδη απορρίμματα και ανταποκρίνονται κατά περίπτωση (και εδώ οι κολλητοί) μετά από παρακάλια στους ίδιους τους αιρετούς και κατά προτίμηση στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
  • Αφήνουν τα σκουπίδια επί ημέρες στους δρόμους, αφού ούτε το πρόγραμμα αποκομιδής μπορούν να τηρήσουν
  • Δεν πλένουν και δεν απολυμένουν τους κάδους και η Δράμα πνίγεται στη δυσοσμία κάθε καλοκαίρι
  • Δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (ο μοναδικός μη αποκαταστημένος ΧΑΔΑ στην Ελλάδα), παρότι πρόκειται για ένα έργο που τους παραδώσαμε απόλυτα έτοιμο, και ο κίνδυνος να μας ζητηθούν πίσω τα χρήματα από την ΕΕ γίνεται συνεχώς μεγαλύτερος.

Αυτή τη Δράμα υποσχεθήκατε στους Δραμινούς πριν τις εκλογές κ. Μαμσάκο;

Μήπως τελικά κακώς μας παρέσυρε σε ευχαριστίες το πνεύμα των Χριστουγέννων!!!