Ενδιαφέροντα

Δράμα: Σύλληψη 40χρονου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας – Πώς προσέγγισε 2 αγόρια

Στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε στη Δράμα ένας 40χρονος που προσέγγισε διαδικτυακά δύο ανήλικα αγόρια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, χθες, Δευτέρα, προχώρησαν σε έρευνα στην κατοικία του, όπου διαπιστώθηκε ότι, σε κινητό τηλέφωνο και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατείχε αποθηκευμένα 8 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, από τον Νοέμβριο του 2023, ο εν λόγω άνδρας, με τη χρήση μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ήρθε σε επαφή με 14χρονο αγόρι, μέσω συνομιλιών και ανταλλαγής μηνυμάτων, και στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους, του απέστειλε φωτογραφίες με άσεμνο υλικό, ζητώντας και από τον ίδιο να πράξει παρόμοια, όπως και έκανε.

Στη συνέχεια, πρότεινε στον παθόντα να συναντηθούν από κοντά, ενώ παράλληλα τον προέτρεψε να του στείλει άσεμνες φωτογραφίες συνομήλικου φίλου του, με τον οποίο ο 40χρονος ήρθε επίσης σε επικοινωνία, με τον δεύτερο ανήλικο να αρνείται.

Ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Δράμας και ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί ενώπιόν του.