Πολιτική

Ξεκάθαρη η θέση της νέας Δημοτικής Αρχής Δράμας για μεταφορά της Λαικής Αγοράς στην οδό 19ης Μαίου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτική Αρχής Δράμας με έξι πολύ σημαντικά θέματα της πόλης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ξεχώρισε αυτό της ενημέρωσης για την λειτουργία της Λαϊκής Αγορά της Δράμας(τέθηκε από την κα Παρθένα Κιόρτεβε) όπου ο δήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος για μια ακόμη φορά έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά στο σύνολο της, στην οδό 19ης Μαΐου.

Προαπαιτούμενο αυτής της εξέλιξης είναι φυσικά η ανάπλαση του συγκεκριμένου δρόμου στην κατεύθυνση δημιουργίας όλων εκείνων των υποδομών που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν την Λαϊκή αγορά, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Στην εισήγηση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Πυργιλής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η λαική αγορά σήμερα στην οδό Χελμού λόγω μιας σειράς θεμάτων που ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί, παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει δέσμευση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Έλλειψη τουαλετών, δυσκολίες πρόσβασης για τα άτομα που πηγαίνουν στο ΚΗΦΗ, παράπονα από τα σχολεία της περιοχής για οχλαγωγία την ώρα της Λαϊκής αγοράς, είναι κάποια μόνο από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ο κ. Πυργιλής επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Δράμας για την μη υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Δράμας για μεταφορά της λαϊκής στην περιοχή της ανάπλασης, σύμφωνα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να επωμιστεί το μεγάλο πολιτικό κόστος από μια τέτοια κίνηση.