Συνεντεύξεις

Η Μηχανικός Πληροφορικής και ιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου @robot’s Σαρπότα Μαρία μιλά στο alpha-news.gr

Η Σαρπότα Μαρία είναι Μηχ/κός Πληροφορικής με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην εκπαιδευτική τεχνολογία και ρομποτική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης.

Δραστηριοποιείται στην πόλη της Δράμας ως εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου @robot’s από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στη συνέντευξη της στην ιστοσελίδα μας: alpha-news.gr μιλά για το φροντιστήριο της και τα προγράμματα σπουδών, την εκπαιδευτική ρομποτική, το μάθημα το STEM-Πειράματα Θετικών Επιστημών που διδάσκεται στο φροντιστήριο αλλά και τις πολλές και ενδιαφέρουσες διακρίσεις των μαθητών της, σε μεγάλους διαγωνισμούς.

 

-Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε τον δικό σας εκπαιδευτικό χώρο;

-Θέλοντας να συνδυάσω την εκπαίδευση με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία στην βιωματική μάθηση, δημιούργησα έναν χώρο με πολύ αγάπη και μεράκι, όπου τα παιδιά κατακτούν την γνώση μέσω της επιστήμης της πληροφορικής και της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Θα μας βρείτε Αδριανουπόλεως 8, Δράμα Τηλ. Επικ. 2521039608.

Άμεση επαφή του μαθητή με τις νέες τεχνολογίες

-Ποια είναι τα προγράμματα σπουδών του φροντιστηρίου;

-Αρχικός στόχος του φροντιστηρίου ήταν οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθήσουν

  • τα μαθήματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής
  • να προετοιμαστούν από την Β τάξη για τις πανελλήνιες εξετάσεις στα μαθήματα της Πληροφορικής του ΓΕΛ
  • του προγραμματισμού – Python και των Δικτύων Η/Υ του ΕΠΑΛ.
  • Ακόμη υπάρχουν προγράμματα Πληροφορικής και Ρομποτικής από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο

 

-Ποια είναι η καινοτομία στα εκπαιδευτικά σας προγράμματα η οποία θα οδηγήσει τους μαθητές και τους γονείς να σας επιλέξουν;

-Στα προγράμματα σπουδών υπάρχει η άμεση επαφή του μαθητή με τις νέες τεχνολογίες, Η/Υ, ψηφιακά μέσα διδασκαλίας καθώς ακολουθούμε την καινοτόμο μέθοδο διδασκαλίας STEM και STEAM.

Με την μέθοδο STEM, όπου τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά αποκτούν κριτική σκέψη συνδυάζοντας τα πεδία της Επιστήμης της Τεχνολογίας της Μηχανικής των Μαθηματικών με σκοπό τον αναστοχασμό και τη συνεχή εξέλιξή των γνώσεων τους.

Εκπαιδευτική Ρομποτική: Ένα νέος επιστημονικός κλάδος

-Αναφέρατε παραπάνω την έννοια της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια και ποιες δεξιότητες καλλιεργούνται ;

-Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια ισχυρή και ευέλικτη διδασκαλία μάθησης που ενθαρρύνει τους μαθητές να κατασκευάσουν και να ελέγξουν τα ρομπότ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού.

Επίσης, προάγει έναν ευχάριστο τρόπο μάθησης, ενώ παράλληλα προωθεί τα κίνητρα των παιδιών, την συνεργασία, την αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και την καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης.

Αποτελεί ένα νέο επιστημονικό κλάδο, ο οποίος αποσκοπεί στην ενίσχυση και ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα όπως την συνεργασία, την επικοινωνία, τον ψηφιακό αλφαβητισμό, τον γραμματισμό στα μέσα, το τεχνολογικό αλφαβητισμό, την ευελιξία, την ηγεσία, την πρωτοβουλία, την παραγωγικότητα και τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες.

 

Το πρόγραμμα σπουδών του Φροντιστηρίου περιλαμβάνει το STEM-Πειράματα, μάθημα Θετικών Επιστημών

-Στο φροντιστήριο σας έχετε εντάξει ένα νέο μάθημα το STEM-Πειράματα Θετικών Επιστημών. Ποιος ήταν ο σκοπός ένταξης του μαθήματος;

-Το πρόγραμμα σπουδών του Φροντιστηρίου περιλαμβάνει το STEM-Πειράματα, μάθημα Θετικών Επιστημών με πειράματα, από την ηλικία του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου.

Οι μαθητές θα διδαχθούν και θα μάθουν με σύγχρονο και βιωματικό τρόπο την Mηχανική, την Φυσική, αρχές ηλεκτρολογίας, Βιολογία και Χημεία.

Μέσω του νέου διεπιστημονικού αυτού project θέλουμε να καλλιεργήσουμε την κριτική σκέψη και να έρθουν σε επαφή με την έρευνα.

 

Διακρίσεις και βραβεία σε μεγάλους διαγωνισμούς

-Θα θέλαμε να μας πείτε και για τους διαγωνισμούς της εκπαιδευτικής ρομποτικής

-Συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά και έχουμε διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπως και στο συνέδριο πληροφορικής από το 2018 έως σήμερα.

Είναι ένα όμορφο ταξίδι γνώσεων και εμπειρίας για εμένα και τους μαθητές.

Όλες οι συμμετοχές, μας έκαναν περήφανους, συγκεκριμένα συμμετείχαμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas 2021 όπου διακριθήκαμε στην 3η θέση στην Ελλάδα από τις 75 συμμετοχές στην open κατηγορία Δημοτικού.

Φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά διακριθήκαμε στην 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής WROHellas 2022, βρεθήκαμε στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Το project «Οινοποιείο» κατέκτησε το 1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας και το «Αγρόκτημα» Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης.

Επιπροσθέτως ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να δεχτώ το «Βραβείο προπονητή εκπαιδευτικού 2022» από τον Πανελλήνιο Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή

-Πότε ξεκινάει η νέα εκπαιδευτική χρονιά;

-Με πολύ όρεξη ξεκινάμε την προετοιμασία της Γ΄ τάξης Λυκείου-ΕΠΑΛ για τις πανελλαδικές εξετάσεις τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο.

Αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, Πληροφορικής, STEM-Πειράματα για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα!

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 10:30-13:30 Τρίτη και Πέμπτη 18:00-20:30

Διεύθυνση: Αδριανουπόλεως 8

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 25210-39608, 6938939647