Ενδιαφέροντα

Ιατρικός Σύλλογος Δράμας: Να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί – και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα

Τον παράλληλο  εμβολιασμό όλων των υγειονομικών, είτε εργάζονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας και σημειώνει πως « ο επιχειρούμενος διαχωρισμός από το υπουργείο υγείας των ιατρών σε δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,  όσον αφορά την προτεραιότητα των εμβολιασμών, είναι απαράδεκτος και αντισυναδελφικός»

Στην ίδια επιστολή ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας καταθέτει την άποψη ότι πρώτα πρέπει να εμβολιαστούν  όλοι οι υγειονομικοί και στην συνέχεια η εκπαιδευτική κοινότητα και οι ευπαθείς ομάδες.

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

Προς

1.Υπουργό Υγείας κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

2.Αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

3.Βουλευτές Δράμας

Ως Ιατρικός Σύλλογος ενημερωθήκαμε από τον ΠΙΣ για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αποστείλαμε εγκαίρως την λίστα  ανά ειδικότητα  των συναδέλφων που δηλώσαν εγγράφως ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Η περιοχή μας είναι η δεύτερη πανελλαδικά σε θανάτους σύμφωνα με τον πληθυσμό της Ο Σύλλογος μας έχει χάσει μέλη του  από κορονοϊό, ενώ πληθώρα ιδιωτών ιατρών πρώτης γραμμής έχουν νοσήσει εκτελώντας τα ιατρικά τους καθήκοντα.  Το σύνολο του ιατρικού κόσμου έδωσε και δίνει την μάχη στην πρώτη γραμμή και κινδυνεύει εξίσου είτε ανήκει στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Στα νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το σύστημα είναι σε εγρήγορση , εκτελούνται τεστ κατά την εισαγωγή των ασθενών, ενώ οι ιδιώτες ιατροί είναι εντελώς απροστάτευτοι, καθώς  διαχειρίζονται ασθενείς στα ιατρεία τους, χωρίς να έχουν πάντα την δυνατότητα να τους  ελέγχουν με τεστ.

Ο επιχειρούμενος διαχωρισμός από το υπουργείο υγείας των ιατρών σε δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,  όσον αφορά την προτεραιότητα των εμβολιασμών, είναι απαράδεκτος και αντισυναδελφικός.  Για μας δεν υπάρχουν ιατροί α’ και β’ κατηγορίας.

Απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού της χώρας, όσον άφορα την προτεραιότητα στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού  ανεξάρτητα με το που εργάζεται.

Θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα όλοι οι υγειονομικοί , στην συνέχεια η εκπαιδευτική κοινότητα και οι ευπαθείς ομάδες.

Ο ρόλος των Ιατρικών Συλλόγων, των κατά τόπους διευθύνσεων υγείας, αλλά και της  περιφέρειας είναι σημαντικός .

Θα πρέπει να οριστεί υπεύθυνη επιτροπή φορέων ανά νομό και να συνεργαστούμε όλοι προς την σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται πολιτική βούληση πέρα από επικοινωνιακά τεχνάσματα,  αλλά και προγραμματισμός, ώστε να μην χαθούν πολύτιμες  δόσεις  εμβολίου και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                                           ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                                             ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ