Ενδιαφέροντα

Καλλιθέα Δράμας: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για κλοπή 4 μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για κλοπή 4 μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ και κλοπή μπαταρίας από γεωργικό ελκυστήρα. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, όπως μας ενημερώνει η αστυνομία.

Το πρωί της Τρίτης 31 Μαρτίου, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαμνώδη έκταση στην Καλλιθέα Δράμας, οκτώ πηνία χαλκού τεσσάρων μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού βάρους 500 κιλών περίπου, τα οποία άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά προκειμένου να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκε μία μπαταρία γεωργικού ελκυστήρα, η οποία όπως προέκυψε αποτελεί προϊόν κλοπής από αγροτική περιοχή της Αλιστράτης Σερρών.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και την πραγματοποίηση ενδελεχών ερευνών ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες των κλοπών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να έχουν μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Προμαχώνα Σερρών.

Τα οκτώ (8) πηνία μετασχηματιστών αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και η αφαιρεθείσα μπαταρία γεωργικού ελκυστήρα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Κατασχέθηκε το όχημα των δραστών και διάφορα εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται ότι ο ένας δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.