Ενδιαφέροντα

Πόλη + Ζωή: Κακώς ξαναλειτουργεί η Λαϊκή Αγορά της Δράμας

Με ανακοίνωση της η παράταξη Πόλη + Ζωή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Λαϊκή Αγορά της Δράμας δεν πρέπει ακόμη να ξαναλειτουργήσει για λόγους προστασίας των συνανθρώπων μας από την μετάδοση του κορονοϊού.

Όσο αφορά στα προϊόντα των παραγωγών ή των εμπόρων της Λαϊκής, προτείνει ενόψει των αυξημένων προμηθειών που θα κάνει ο Δήμος Δράμας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το συσσίτιο, να προμηθευτεί προϊόντα και από τους παραγωγούς και τους εμπόρους που έχουν άδειες για τη Λαϊκή Αγορά.

Η ανακοίνωση της παράταξης Πόλη + Ζωή

Στις δύσκολες μέρες που περνάει η ανθρωπότητα και με την ανησυχία για την υψηλή μεταδοτικότητα της νόσου που δυσκολεύει αφάνταστα την καθημερινότητά μας, οφείλουμε να λειτουργούμε όλοι με ωριμότητα και συνέπεια.

Τις τελευταίες ημέρες στη Δράμα συζητήθηκε έντονα η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς. Ο Κυριάκος Χαρακίδης, επικεφαλής της παράταξής μας «πόλη + ζωή», σε σχετικό ερώτημα του Δημάρχου Δράμας, υποστήριξε την άποψη ότι, από τη στιγμή που λήφθηκε απόφαση για αναστολή λειτουργίας, η Λαϊκή Αγορά δεν πρέπει ακόμη να ξαναλειτουργήσει για λόγους προστασίας των συνανθρώπων μας από την μετάδοση του κορονοϊού.

Στη Λαϊκή Αγορά συχνάζουν κυρίως ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που χρήζουν και μεγαλύτερης προστασίας. Επίσης, δεν πρέπει να δίνουμε αντιφατικά μηνύματα για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, κλείνοντας και ανοίγοντας τη Λαϊκή Αγορά από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ακόμη, ενώ ανοίγει η Λαϊκή της Πέμπτης, παραμένει κλειστή η Αγορά των Παραγωγών που γίνεται κάθε Σάββατο. Οι συμπολίτες μας αδυνατούν να κατανοήσουν αν υπάρχει κάποια λογική αιτία που παίρνονται τόσο αντιφατικές αποφάσεις.

Όσο αφορά στα προϊόντα των παραγωγών ή των εμπόρων της Λαϊκής, προτείνουμε, ενόψει των αναγκαίων (αυξημένων) προμηθειών που θα κάνει ο Δήμος Δράμας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το συσσίτιο που ευελπιστούμε να ξεκινήσει άμεσα, να προμηθευτεί προϊόντα και από τους παραγωγούς και τους εμπόρους που έχουν άδειες για τη Λαϊκή Αγορά.

Συναισθανόμενοι, λοιπόν, την ανησυχία των συμπολιτών μας, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και εκφράζουμε για μια ακόμη φορά με σαφήνεια την άποψή μας ότι η Λαϊκή Αγορά πρέπει να παραμείνει κλειστή.