Κοινωνία

Ξεκινά και στη Δράμα η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Με μοναδικό θέμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο νομό Δράμας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο διοικητήριο, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου.

Στην σύσκεψη η οποία ήταν κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε το πρώτο χρονικό διάστημα οι παρεμβάσεις των ελεγκτικών αρχών να έχουν ως επί το πλείστον συμβουλευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα και για όσους δεν συμμορφώνονται στη συνέχεια, πιστή εφαρμογή του νόμου.

“Είναι τραγικό αυτό το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας: να χρειάζεται ειδικός νόμος προκειμένου να εφαρμοστεί ένας νόμος ο οποίος είναι ήδη ψηφισμένος” ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί στη Δράμα και στην Ελλάδα αυτό το οποίο εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό, παγκοσμίως.

Στις 19 Νοεμβρίου η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου

Η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται και οι έλεγχοι ήδη έχουν αρχίσει, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε μάλιστα ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού και τόνισε με έμφαση πως αυτό θα γίνει με την συνδρομή των παιδιών στα σχολεία και των γονέων που επιθυμούν να ισχύσει.

Σχετικά με τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου, ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι η τακτική που ακολουθεί δεν είναι τιμωρητική και θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών επιδράσεών του. Οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω και όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο. «Στην Ελλάδα έχουμε ουσιαστικά 2 με 2,5 μήνες χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.