Πολιτική

Πόλη και Ζωή: άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το δήμο Δράμας

Για αδιαφορία και αδράνεια κατηγορεί την δημοτική αρχή Δράμας η παράταξη Πόλη και Ζωή όσον αφορά το θέμα των επικείμενων προσλήψεων σε δήμους και ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μλεκάνης χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως άλλη μια χαμένη ευκαιρία τονίζοντας πως ο Δήμος Δράμας και η ΔΕΥΑΔ παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, δεν είναι στον κατάλογο των ΟΤΑ  για τους οποίους ως το τέλος του έτους θα εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών προκήρυξη για προσλήψεις περίπου 1.000 μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το Δήμο Δράμας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ελεύθερος Τύπος’ έως το τέλος του έτους θα εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών προκήρυξη για προσλήψεις περίπου 1.000 μόνιμων υπαλλήλων στους Δήμους και τις ΔΕΥΑ μέσω ΑΣΕΠ.

Τα αιτήματα των Δήμων έχουν ήδη υποβληθεί και ανάμεσα στους Δήμους που πρόκειται να διοριστούν νέοι υπάλληλοι βρίσκονται και οι Δήμοι Προσοτσάνης, Δοξάτου και Κάτω Νευροκοπίου.

Ο Δήμος Δράμας και πάλι απουσιάζει!!!

Επισημαίνεται ότι στην αμέσως προηγούμενη προκήρυξη για προσλήψεις περίπου 10.000 ατόμων, ο Δήμος Δράμας είχε ζητήσει την πρόσληψη ενός!!! μόνο εργαζόμενου.

Οι ανάγκες του Δήμου μας και της ΔΕΥΑ Δράμας σε εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, είναι διαπιστωμένες και εντείνονται καθημερινά.

Θυμίζουμε ότι, όταν κατακρίναμε την δημοτική αρχή για την αδιαφορία και την αδράνεια που επέδειξε και δεν «πρόλαβε» να υποβάλει αιτήματα για προσλήψεις στον προηγούμενο διαγωνισμό, μας απάντησε ότι πράγματι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό και προετοιμάζεται για να υποβάλει αιτήματα στην επόμενη προκήρυξη.

Από ό,τι φαίνεται, μείναμε … στην προετοιμασία.

Επειδή εμείς αμφιβάλλουμε εάν έγινε το ελάχιστο ως προετοιμασία, ρωτάμε.

Έχει πραγματοποιηθεί καμιά συζήτηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων και με τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών για να καταγραφούν οι ανάγκες;

Υπάρχει κάποια επίσημη καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό;

Ή πρόκειται για άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την πόλη μας που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ανεργίας και στις τελευταίες της ανάπτυξης;

Τα συμπεράσματα αυτονόητα!