Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δράμα: «Να εμβολιαστείτε όλοι»

«Να εμβολιαστείτε όλοι», ήταν η προτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» αμέσως μετά την τελετή κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Δράμας για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Δράμας ανάμεσά τους και αρκετοί νέοι. Τους χαιρέτισε, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους όπου τους παρότρυνε με έμφαση “να εμβολιαστείτε όλοι”. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη Στρατιωτική Λέσχη.

Ο πρωθυπουργός μετά τη Δράμα μετέβη στη Ξάνθη, όπου επισκέφτηκε  το εργαστήριο πολυμέσων Xanthi TechLab ενώ μίλησε στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το “Μαρμάρινο Σπίτι της Δράμας” επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το κτιριακό συγκρότημα οικίας και καπναποθήκης, γνωστό και ως το «Μαρμάρινο Σπίτι της Δράμας», που βρίσκεται εντός του χαρακτηρισμένου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως ιστορικού τόπου της παλαιάς πόλης της Δράμας, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για οικοδόμημα που συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα διατηρητέα σύνολα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αντιπροσωπευτικό τόσο για τη μορφή του αρχοντικού με τις μαρμάρινες όψεις και τα διακοσμητικά στοιχεία όσο και για την καπναποθήκη με την ιδιότυπη εσωτερική της δομή.

Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, ‘Αρη Θεοδωρίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για έναν «πραγματικό ευεργέτη» ο οποίος έχει στηρίξει και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά αγαπάει πάρα πολύ και τον τόπο του».

Το μοναδικό δημόσιο σχολείο που διαθέτει Αστρονομικό Παρατηρητήριο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η δουλειά σας είναι μοναδική και πηγή έμπνευση για τους εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους καθηγητές του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις το χωριό Νικηφόρος του δήμου Παρανεστίου Δράμας, το οποίο επισκέφθηκε και είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο στη χώρα μας που διαθέτει Αστρονομικό Παρατηρητήριο.

Τον Πρωθυπουργό ξενάγησε ο φυσικός του σχολείου Μιχάλης Δογραματζής, ο οποίος είναι και η ψυχή της όλης προσπάθειας.

Ο κ.  Μητσοτάκης είδε το Αστρονομικό Παρατηρητήριο, το πάρκο με τα 15 ηλιακά ρολόγια, το υπαίθριο Εργαστήριο Φυσικής και το “Σπιτάκι των Ψευδαισθήσεων”, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και από τα λίγα στην Ευρώπη και δείχνει με διασκεδαστικό τρόπο τη διαφορά που μπορεί να υπάρχει μεταξύ αυτών που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας και της πραγματικότητας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ