Κοινωνία

Τέσσερις καταγγελίες εις βάρος νηπιαγωγού στην Καβάλα: Φέρεται να ασελγούσε σε παιδιά 3 ετών και τραβούσε φωτογραφίες

Τέσσερις καταγγελίες για ασέλγεια σε ανήλικα από τριών έως και τεσσάρων ετών βαραίνουν πλέον μια νηπιαγωγό στην Καβάλα.
Για την υπόθεση διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η νηπιαγωγός, σε βάρος της οποίας δεν έχει ασκηθεί προς το παρόν ποινική δίωξη, έχει μεταφερθεί σε δομή ηλικιωμένων.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Ρένας Πανταζόγλου στην ιστοσελίδα  ertnews.gr “συγκλονίζει η μαρτυρία μιας μητέρας, που αφού άκουσε τις 2 πρώτες καταγγελίες εις βάρος της νηπιαγωγού, συμβουλεύτηκε παιδοψυχολόγο για το πώς θα μπορούσε να μάθει αν έχει συμβεί κάτι και στη δική της κόρη”.
Σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Βελάκη, συνήγορο μιας εκ των οικογενειών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, οι πρώτες μαρτυρίες έγιναν πριν από λίγους μήνες ωστόσο χρειάστηκε η παρέμβαση ειδικών επιστημονικών συμβούλων για να μπορέσει το παιδί να περιγράψει όλα όσα συνέβησαν.
Η τέταρτη μητέρα καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ότι το παιδί «μίλησε για αγγίγματα στη κοιλιά και ύστερα στην ευαίσθητη περιοχή», ενώ είπε πως η νηπιαγωγός φέρεται να τράβηξε φωτογραφίες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως – όπως σημειώνει ο ποινικολόγος Χρυσόστομος Βελάκης – και τα τέσσερα παιδιά, παρότι είναι μόλις 3 ή 4 ετών, επαναλαμβάνουν ακριβώς τα ίδια αγγίγματα και τις ίδιες πράξεις εκ μέρους της δασκάλας τους.

Βάσει των περιγραφών αυτών, η νηπιαγωγός, φέρεται να άγγιζε τα παιδιά στην κοιλιά και στην ευαίσθητη περιοχή, ενώ έφτανε στο σημείο ακόμα και να φωτογραφίζει τις πράξεις της. Μάλιστα, φέρεται να προέτρεπε τα παιδιά να μην μιλήσουν στους γονείς τους, λέγοντάς τους “αυτό είναι το μικρό μας μυστικό, μπορούμε να λέμε μικρά ψέματα“.